Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, Erikli Sahili’nde yaptırılan parkta bulunan  2  adet işyeri ihalesinin Keşan Malmüdürlüğü’nün Edirne Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz ve bu mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi nedeniyle gerçekleştiremediklerini söyledi. Beldiye olarak halka hizmet için görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Özcan, “Mahkeme belki bizim lehimize karar verecek ama bu karar bize 1,5-2 ay kaybettirir ve bu yaz sezonu biter. Belediyenin kaybını Malmüdürlüğü ödeyecek mi? Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok.” dedi

BİZ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ

Parkın yapıldığı alanın 1985 İmar Planları’nda park yeri olarak belirlendiğini belirten Özcan, şöyle konuştu: Biz de belediye olarak görevimizi yerine getiriyoruz ve park yapıyoruz. Bugün park içerisinde iki işyerinin işletme ihalesi vardı. Ancak Keşan Malmüdürlüğü öğleden önce Edirne Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek yürütmeyi durdurma kararı almış. Mahkeme belki bizim lehimize karar verecek ama bu karar bize 1,5-2 ay kaybettirir ve sezon biter. Belediyenin kaybını Malmüdürlüğü ödeyecek mi? Bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. Şehir planlarında burası yeşil alansa belediye bir gün mutlaka orasını park haline getirir. Bu, belediyenin görevidir. Mülkiyeti sorunlu veya sorunsuz olsun, devletin imzaladığı bir imar planı var. Ola ki ileride Erikli’nin mülkiyeti değişti diyelim. Mülkiyet değişse bile park alanı değişmeyecek. Mülkiyet hazinenin olsa bile bedelsiz terki yapılır. Değirmentepe, yeşil alandı ve projemizi yaptık. Erikli için de aynı şey geçerli. Hazine’nin yeri olabilir ama halkın kullanımına açıldı. Şahıs yeri olursa istimlak bedelini ödersin. İhale ile ilgili kararı istiyorsun. Mahkeme tabii ki bizi dinleyecek. Sonuçta gene bizi haklı görecek ama aradan geçen 1 aylık sürenin hesabını onlardan isteyeceğim. Burada yapılan yanlış bir şey yok. Biz bunları kafamızdan uydurarak yapmıyoruz. Bugün ihalesini yapacaktık ama iptal oldu. Ecrimisil verilecek deniyor. Hangi parkın işletmesinden ecrimisil alıyorsun? Parkın içinde ne müştemilat olduğu kanunlarla belli. Biz kafamıza göre bir şey yapmıyoruz.”

BU KADAR DA OLMAZ  

Konuyla ilgili Keşan Belediyesi olarak savunma vereceklerini ifade eden Mehmet Özcan, “Ancak yer ile ilgili karar verilene kadar yürütmeyi durdurma kararı verilmiş. Bu yüzden bugün (dün) ihale yapamıyoruz. Bu kadar da olmaz! Ayrıca bazı parklardaki kapalı alanlarla ile ilgili şikayetler olmuştu. Biz parklarımızı yaparken kapalı alanların oranı %5’ti. Bugün perguleleri bile kapalı alan saymışlar. Biz vatandaşa gölgelik yapıyoruz diyorlar. Konuyla ilgili yasal süreç işleyecektir” dedi.

MAHKEMEYİ KAZANDIK

Açıklamasının sonunda Mehmet Gemici Cennet Bahçesi karşısındaki işyerleri ile ilgili açılan davanın da sonuçlandığının altını çizen Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “İşyerlerini kaldırmıştık. Orman yeri olmadığından dolayı mahkeme lehimize sonuçlandı.”