AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan’a kurulması düşünülen Gıda İhtisas OSB, Edirne eski Valisi Dursun Ali Şahin’in bıraktığı yerde kaldığını ve bir adım ilerlemediğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Özcan, şunları söyledi: “Birilerinin OSB konusunun ucundan tutmadığı belli ancak birbirimizi suçlamak yerine sonuç almak için mücadele etmeliyiz. OSB’nin yeri mera alanıdır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan mera alanı konusunda onay alınması gerekiyor. Yeni gelen Valimiz de, konuyla ilgili dosyayı 2016 yılının Haziran ayında bakanlığa gönderdiğini söyledi. Bakan değişikliği yaşandı ve dosyanın halen onaydan çıkmadığını biliyoruz.”

ÖNEMLİ OLAN KEŞAN’A BİR ŞEYLER KAZANDIRMAKTIR

MHP Keşan İlçe Başkanı Erkan Gege’nin OSB konusunda, “Gerekli ilginin gösterilmediğini düşünüyorum. İş, takip edilmiyor ya da samimi değiller.” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Mehmet Özcan, sözlerine şöyle devam etti: “Birileri OSB konusunun ucundan tutmadığı bellidir. Bunu sadece ben değil; herkes dile getiriyor. Sürekli değişen gündemler içerisinde, OSB konusu kayboldu gitti. Şu anda, Uzunköprü bizim önümüze geçti. İktidar partisinin ilçe yöneticileri, milletvekili, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası yetkilileri ile gerekiyorsa beni de alsınlar hep birlikte Ankara’ya gidelim. Burada önemli olan Keşan’a bir şeyler kazandırmaktır. Kimin yaptığı önemli değil. Gelecek süreçte, bizler gideceğiz ama Keşan’a kalıcı bir hizmetin kalması önemlidir. Böyle bir yatırım hayata geçtiğinde, birçok kişiye ekmek kapısı açılmış olacak. İlçe ekonomisine de katkısı olacaktır.”

OSB KONUSUNDA BİRBİRİMİZİ SUÇLAMAK YERİNE SONUÇ ALMAK İÇİN MÜCADELE ETMEMİZ LAZIM

Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “OSB’nin kurulmasıyla birlikte, bölgeni ürünleri buralarda işlenecek. Bu da, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımıza da, ciddi bir artısı olacaktır. Örnek vermek gerekirse; çiftçimiz, 1 dönüm ekmişse OSB hayata geçtiğinde belki 10 dönüm ekecektir. Kısacası üretim artışı yaşanacaktır. Böylece bölge ekonomisi kazanacaktır. Ama ne hikmetse halen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onayı alamadık. Benim bu konuda yetkim yok. Bu konuda sürekli uyarılarda bulunuyorum. Artık OSB konusunda birbirimizi suçlamak yerine sonuç almak için mücadele etmemiz lazım. Sonuç alınmadıktan sonra, herkes birbirini suçlasa ne olacak ki.”