Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) yönetiminin Keşan Belediyesi hizmet binasının açılışından dolayı Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’a gerçekleştirdikleri hayırlı olsun ziyaretinin ardından Özcan, Organize Sanayi Bölgesi ve geçtiğimiz hafta sonunda yeni pazaryerinde kısa süreliğine meydana gelen gerginlik hakkındaki soruları yanıtladı.

OT BEDELİ HALLEDİLECEK, OSB İÇİN ONAY ÇIKARSA SÜREÇ HIZLANIR

Kurulacak Organize Sanayi Bölgesi için Tarım Bakanlığı tarafından mera vasfında olan yer için onay çıkıp, hazineye devredildikten sonra, sürecin daha da hızlanacağını belirten Özcan, “Bildiğiniz gibi giden Valimiz ile birlikte bu işi başlatan Keşan Ticaret ve Sanayi Odamızdır. Bakanlar geldiğinde teklifleri onlar yaptılar. Bizlerde destek verdik. Sayın Valimiz emekli olunca bir duraklama dönemine girdik. Tekrardan işi hızlandırma sürecine girdik. Geçen hafta bugün Vali beyle bir toplantımız oldu. Sayın Kaymakamımız Nuri Özder, Sayın Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu, Sayın Keşan Ticaret Borsası Başkanımız Yusuf Yörük, Sayın AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Sayın AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe ile yarım kalan bu sürecin araya giren bu olağan üstü durum olan 15 Temmuz darbe girişimi şartlar gereği biraz gecikme oldu. En son geçen haftaki toplantıdan sonra Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun İstanbul’da olacağını haberini aldık ve ziyarete gittik. Samimi bir görüşmemiz oldu. Tarım Bakanlığındaki esas kabul işinin biran önce imzadan çıkacağı şekilde gelişmeye şahit olduk. Bundan sonra süreç hızlanacak. Yeterli bu referandum sürecinde olayı diri tutalım. Referandum telaşında iki ayıda boş geçemeyelim diyoruz. Bölgenin sorununda tek vücut olarak bu Keşan’a ilerde çok faydası olacak OSB hakkında birlikte olmamız gerekiyor. İmzadan sonraki süreç Tarım Bakanlığı tarafından mera vasfında olan bu yerin ve komisyon raporlarının onaylanıp bizce uygundur şeklimde kabulü ve akabinde Sanayi Bakanlığın kontrolüne geçecek şekilde sürecin başından beridir söylediğimiz bir müteşebbis tüzel kişilik heyetinin oluşturulmasıdır. Keşan Belediyesi, Odalar ve Borsalar, İş Adamları Derneği, İl Özel İdaresi hepsi yasa gereği bu yönetime katılacak kurumlar. Ot bedeli bunlar bir şekilde halledilecek. Esas anahtar Tarım Bakanlığından onaydan çıkması. Onay çıkarsa süreç hızlanır. Hazineye devredildikten sonra belli bir bedeli olacak. İmar ve alt yapı projeleri yapılacak. Yol ve tesisler yapılacak. Özel sektöre nasıl verileceği konusu netleşecek. Bütün çalışmalarımız referanduma kadar bu işlemlerin bitmesi yönünde. Referandumdan dolayı süreç birkaç ay daha uzayabilir.” dedi.

KAYDI OLMAYAN BİRİ DE BURADA TEZGÂH AÇMAYA ÇALIŞIYOR NE YAPACAKSINIZ?

Hafta sonu pazaryerinde kısa süreliğine meydana gelen gerginlik hakkında da soruları yanıtlayan Özcan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Hakkı olmayan birileri gelip ben de burada tezgah açacağım derse ne yapacaksınız? Biz buraya Gelibolu esnafının buraya gelmesin demiyoruz. Bizim esnafımız da oraya gidiyor. Ama kaydı olmayan biri de burada tezgâh açmaya çalışıyor ne yapacaksınız?”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ