Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada sahillerle ilgili konuştu. Özcan, Erikli sahilinde çamlıktan başlayıp sahilin sonunda balıkçı barınaklarına kadar olan bölümün belediye mücavir alanında olduğunu kaydederek, “Erikli’nin doğusunda çamlıktan sonraki kısım daha önceden Mecidiye Belediyesi’nin sınırlarındaydı. Belediye kapanınca burası İl Özel İdaresi’ne kaldı. Gökçetepe, Sazlıdere dâhil.” diye konuştu.

Yayla Sahili’nde de belediyenin mücavir alanının limanda bittiğini belirten Özcan, “Limanın arkasındaki kumsal belediye olarak sorumluluk alanımızda değildir.” dedi.

Bayram tatilinde sahillerde yaşanacak yoğunluk için belediye olarak ellerinden gelen çalışmaları yapacaklarını ifade eden Mehmet Özcan, “Gelecek misafirler için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bir bedenin çekeceği bir yük vardır. Örneğin, bir insan 40 kilogram taşıyabiliyorsa ona 80 kilogram koyarsanız çöker, sakat kalır. Erikli’nin kaldıracağı en fazla kapasite 70 bindir. Bayramda 150 bin civarı insan gelirse insanlar aradığını bulamaz. Bu yıl yapılan Dörtyol kavşağı bize sıkıntı yaratacak.” şeklinde konuştu. 

ARAÇLARI KOYACAK YER BİLE BULUNMAZ

Özcan, Dört yol kavşağının İstanbul’dan gelen kısmının yapımının mahkeme kararı ile durdurulduğunu söyleyerek, “Bu bölüme istimlak yapılmamış. Yapım şu anda durduruldu. Bayrama kadar yapımın hızlanmasını bekliyorduk ancak bu şekilde orada trafik çok sıkışacak ve vatandaşlar çok beklemek zorunda kalacaklar. Erikli yolu kısmen iyileştirildi. Erikli mücavir alanına sığacak konut taş çatlasın 10 bindir. Bu sayıyı 4 ile çarpsak 40 bin kişi yapar. Günü birlik gelip gidenleri de eklersek insanları sahiller almaz. Araçları koyacak yer bile bulunmaz. Yaşayıp göreceğiz.” dedi.

HANİ KUMSALLAR HEPİMİZİNDİ?

Özcan, şöyle devam etti: “Oradaki esnaf elinde bir makbuz ile kumsallara şezlonglarını hemen koymuş. Kıyı kullanma kanununa göre önce bir kiralama yapacaksın. Geçen gün yine söyledim. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bize şezlongların maliyetlerini soruyor. ‘Kamuya açık alanda şu kadar insana şezlong satacaksın’ diyorlar. Hani satması yasaktı. Burada ciddi bir karışıklık yaşanacak. İnsanları şezlong almaya zorlayamazsın. Orada bazı iş yerleri bedel ödüyor ancak vatandaşa bu kumsala gelme diyemezler. Kanunda böyle ama fiilen öyle mi, değil. Otel, müşterilerine şezlong koyuyor, diğerlerine giremezsin diyor. Hani kumsallar hepimizindi?”

2 SENEDİR BU SIKINTI YAŞANIYOR

Mecidiye’nin çıkışında yeşil alanda kalan vatandaşların da hoş bir görüntü oluşturmadığına dikkat çeken Özcan, “Buralar daha düzenli olmalı. 2 senedir bu sıkıntı yaşanıyor. Ben bunu tek başına belediye olarak çözemem. Daha önce 4 yıl boyunca bu insanlar için tarla kiraladım, elektrik, su ve tuvaletini getirdim. Ancak şu an oradakiler tarlalarını çekirge sürüsü gibi dağıttılar ve adamlar kiralamaz oldu. Orası benim mücavir alanım değil. Birisi bana gelip beraber çözelim derse yardımcı olurum. O insanlar orada kalmalı mı evet ama bu şekilde değil. Üzerimize vazife olmamasına rağmen Mecidiye sahilinin çöpünü de biz alıyoruz. Sinek ilaçlamasını yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

ORADA 62 BİN İNSANIN HAKKI VAR

Keşan Belediyesi’nin, belediye dükkânlarında esnaflık yapan bazı vatandaşları icraya vermesinin sorulması üzerine Özcan, son olarak şunları söyledi: “Belediye alacaklarını tahsil etmek zorundadır. Bazı esnaflar dükkâna yerleştiğinden beri 5 kuruş para vermiyor. Ne yapmalıydım. Orada 62 bin insanın hakkı var. 5 senede 5 kuruş ödenmiyorsa benim ne yapmam gerekir.”