AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık önceki gün AK Parti Keşan İlçe Teşkilat binasında Edirne İl Mahalli Çevre Kurulunun aldığı kararlar ile ilgili açıklama yaptı.

KÖMÜRLER MAALESEF BİZİM BELİMİZİ BÜKTÜ

Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünün ithal kömür konusunda yaptığı hatayı ele alarak değerlendiren Boyalık:“Keşan Sosyal Yardımlaşmaya gelen kömürler maalesef bizim belimizi büktü. AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu bütün birimleriyle kömür konusuna bu kadar hassasiyet gösterirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı bir ihmal üzerine ‘İl Mali Çevre Kurulu’nun kararını bakanlığa bildirmemesi sonucunda gelen kömürlerin değerleri düşük. Bu Keşan’a yapılmış büyük bir yanlıştır, ihanettir. Keşan’ın bu kadar kötü havası varken Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün konuyla alakalı bakanlığa bildirmemesi son derece kötü bir durumdur, yanlıştır ve doğru değildir. Belediye Başkanımız Mehmet Özcan sonuna kadar haklıdır. Biz insanları kötü kömür almayın diye uyarırken böyle bir durum olması yanlıştır. Sosyal yardımlaşmaya gelecek olan kömürlere sebep olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüdür. Oradaki bir bilgi eksikliğinden dolayı bugün bu durumdayız” şeklinde konuştu.

Konuşmasını şu sözlerle sonlandıran Hüseyin Boyalık: “Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaptığı bu hata maalesef Keşan’a kötü bir şekilde yansıyacak. Bir şeyi daha ifade etmek istiyorum. Diğer gelen kömürler de bu kömürlerden çok farklı değil. Gelen kömürlerde gerçek değerler yazıyor, ama diğer kömürler üzerinde gerçek değerleri yazmıyor. Bunu siz de hava kirliliği başladığında göreceksiniz. Biz demiştik demekten bıktık” dedi.