Özcan’dan CHP İlçe Yönetimi’ne sert çıkış:

 

“Bu yönetim derhal istifa etmeli”

 

Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün yaptığı açıklamada, 2006 yılından itibaren CHP Keşan İlçe Başkanlığı’nda sekreter olarak görev yapan Canan Yılmaz'ın işte çıkarılmasını ve Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki bir parka Berkin Elvan isminin verilmesine tepki gösterenleri sert bir dille eleştirdi. 

 

CHP Keşan İlçe Yönetimi’nde yaşanan son gelişmelere ilişkin görüşleri sorulan Özcan,CHP Keşan İlçe Örgütü, kurulduğu günden bu yana böyle bir ehliyetsiz yönetim, başıboşluk, çocukça idare zihniyeti görmedi” diyerek başladığı sözlerine çeşitli suçlamalar da ekleyerek şöyle devam etti: 

BU YÖNETİM DERHAL İSTİFA ETMELİ

“CHP Keşan İlçe Yönetimi meşruluğunu kaybetmiştir. Herkes aklını başına alıp CHP’nin büyük bir camia olduğunu düşünmeli. Böyle sorumsuzca işler yapan kişiler ile bu partinin yönetilmeyeceğini herkes aklına koyacak. Bu yönetim derhal istifa edip gitmelidir.

BABALARININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL

CHP Keşan’da kimsenin babasının çiftliği değil. Ben Keşan’da sadece partinin amblemini kullanarak seçim kazandım. Ne kadın kolları, ne gençlik kolları, ne de bir seçim komitesi vardı. Seçim döneminde partiye Ankara’dan ne kadar para geldiğini Keşan’da 2 kişiden başka hiç kimse bilmiyor ama ben biliyorum. Daha bu yönetim bana hayırlı olsuna gelmedi. Ben CHP adayı olarak seçilmiş bir başkanım. Demek ki yoklar.”

AĞABEYLERİNİ DİNLEMİŞLER

 “Keşan İlçe Yönetiminden ilk olarak 6 istifanın yaşandığını ancak kısa bir süre içinde bir kişinin istifasını geri çektiğini hatırlatan Özcan, “İstifasını geri çekenler ağabeylerini dinlemişlerdir. Ancak burada ağabey CHP’dir. İşten çıkarılan kişiye bazı sivil toplum kuruluşlarından verilen destek olayın diğer tarafıdır. İşin tuzu biberidir.”

BEN KUCAKLADIM ONLAR KAÇIYOR

İlçe Yönetiminin “hayırlı olsun” ziyaretine gelmemesini de değerlendiren Özcan, “Seçim döneminde bazı gerginlikler oldu kucakladık. Ancak ben bunları ne kadar kucaklasam o kadar kaçmaya çalışıyorlar” diye konuştu.  Özcan, CHP İlçe Başkanlığı ile ilgili olarak genel merkez nezdinde girişimlerde bulunduklarını da sözlerine ekledi.

BERKİN ELVAN, DEMOKRASİ ŞEHİDİMİZ

Özcan, açıklamalarının sonunda, Prof. Dr. Muammer Aksoy Caddesi üzerinde hazırlanan bir parka Keşan Belediye Meclisi tarafından “Berkin Elvan Çocuk Parkı” isminin verilmesine ilişkin olarak bazı kişilerin yerel basına yaptığı açıklamalara değindi ve bunların yersiz olduğunu söyledi. Özcan, “Bu ismi vermek Keşan Belediye Meclisi’nin iradesidir. O isim verdiğimiz kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve 15 yaşında küçücük bir çocuktur. Azcık vicdanları varsa böyle reaksiyon göstermezler. Nedir rahatsızlıkları? Evinden ekmek almaya çıkan ve vurulan 15 yaşında bir çocuğa sahip çıkmayacağız da hangi değerlerimize sahip çıkacağız? O da bir demokrasi şehididir.” diye konuştu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İstifaların ardından, yönetim,

yedek üyelerle tamamlandı

 

CHP’de yeni görev

bölümü açıklandı

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Keşan İlçe Yönetim Kurulu, 5 kişinin istifasının ardından yedek üyelerle tamamlandı.

Bilindiği gibi, S. Serdar Dinçer, Hasan Demirkol, Fahrettin Bilgin, Nurhan Taştan, Mehmet Yıldız ve Barış Uybaş, 16 Nisan 2014 Çarşamba günü istifa dilekçesi vermiş, ancak Uybaş,aynı akşam istifasını geri çekmişti.

Bu istifaların ardından 17 Nisan 2014 Perşembe günü yapılan yönetim kurulu toplantısında, yedek yönetim kurulu üyelerinden Erdem Tunca, Naim Yavaş, Cengiz Engin ve Ali Camcı’nın, yönetim kurulu asıl üyeliğine getirildikleri bildirildi.

CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, yeni oluşan yönetim kurulunun ilk toplantısında yapılan görev dağılımını şu şekilde açıkladı:

“İlçe Sekreterliği’ne Naim Yavaş seçilmiştir.

Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Mehmet Er, Köylerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Cengiz Engin, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Erdem Tunca, Belde ve Mahallelerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı’na Ümit Gül atanmıştır.

Asil üyeliğe gelen arkadaşlarımızın görevlerinde başarılı olacaklarına güvencemiz tamdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”