AYŞİN SEÇİL GEZER

Özkan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, iktidar tarafından yürütülen terör ile mücadele politikalarını desteklediklerini ancak bunun kamuoyunda yanlış anlaşıldığının altını çizdi. Hakan Özkan, konuyla ilgili şunları söyledi: “Kamuoyunda bir yanlış algı var. Milliyetçi Hareket Partisi, bunu daha ziyade bölgemizde CHP’lilerin basında etkin olması sebebiyle böyle bir algı oluşturdu. MHP, AKP’nin vagonu oldu, peşine takıldı gibi yalan yanlış ifadeler. Tekrar ifade etmek istiyorum; Milliyetçi Hareket Partisi kimsenin yanına gitmiş değildir. Milliyetçi Hareket Partisi 48 yıldır yürütmüş olduğu siyasetini bugün de devam ettirmektedir. Bu siyaset Türk Tarihinin bütününü kapsayan dün bunun uygulayıcısı olanlar, milli mücadeleyi verenler, Osmanlı’dan, Selçuklu’dan 5 bin yıllık Türk tarihini kapsayan, Türk kültürünü bir program haline getirmiş bir siyasi hareketten bahsediyorum. Bu siyasi hareket durduğu yerde durmakta ama daha önceden bizim ifadelerimize veya söylemlerimize karşı çıkanlar bugün Milliyetçi Hareket Partisi’nin çizgisine, yanına, söylemlerinin paralelinde siyaset yapmaya devam ediyor. Bu noktada baktığınız zaman Milliyetçi Hareket Partisi mi birilerinin yanına gitti, birileri mi Milliyetçi Hareket Partisi’nin çizgisinde siyaset yapmaya devam ediyor. Böyle baktığınız zaman göreceksiniz ki Milliyetçi Hareket Partisi yerinde dün ne söylüyorsa bugün de aynı şeyleri söylüyor. Söyledikleri de Türkiye Cumhuriyeti’nin şu anda muhatap olduğu sıkıntılar. Biz bunlarla ilgili yıllarca uyarılarımızı yaptık. Ama belli çevreler tarafından bu uyarılar dikkate alınmadı. Daha sonrasında da yaşadığımız sıkıntıları ve 15 Temmuzu biliyorsunuz. Sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi yaşanan hain FETÖ darbe girişimi ve devamındaki olaylar Milliyetçi Hareket Partisi çizgisine gelen şu an Türkiye’yi yöneten siyasi iktidar haliyle bugün Milliyetçi Hareket Partisi’nin söylemlerini hayata geçirmeye başlamış, bugün Milliyetçi Hareket Partisi de devletin bekasına karşı yapılmak istenen ve yapılan saldırı söz konusu, bu konuda da devletin ve milletin yanında yer almış, bu noktada destek vermeye devam ediyor.”

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ DÜN NEREDEYSE BUGÜN DE ORADADIR

Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğinin milli politikalar noktasında olduğu vurgusunu yapan Özkan, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Desteğimiz; milli politikalara destek, Türkiye’nin üzerinde oynanmak istenen oyunlara karşı. Türk devleti bir beka sorunu ile karşı karşıya kalmışken Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücüler bu duruma ne sessiz ne de kayıtsız kalmaları mümkün değil. Bu noktada siyasi iktidara güvenlik politikaları, dış politika, terör ile mücadele, FETÖ ile mücadele gibi konularda destek veriyoruz. Bu destek Türk Milletinin muhatap olduğu bu saldırılara karşıdır. Şark meselesi diye adlandırdığımız, bin yıldır bu topraklarda Türklerin atılması projesi bugün hala daha geçerliliğini sürdürmekte, muhatapları da bu konuyla ilgili Türk devletini ve Türk milletini sürekli rahatsız etmektedir. Bu noktada Milliyetçi Hareket Partisi varlık sebebi nedir; Türk milletini varlığı ve bölünmez bütünlüğüdür. Milliyetçi Hareket Partisi bu koşulda sessiz kalıp veya şu an devlete millete sahip çıkmaması mı doğru yoksa milli birlik bütünlük içerisinde Türk devletinin, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünü, kuruluş felsefesini bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi ile oynanmak isteniyor, bunlara karşı Milliyetçi Hareket Partisi ve liderimiz Sayın Devlet Bahçeli dimdik bir duruş sergiliyor. Bizim verdiğimiz destek bunlardan ibarettir. İktidar partisinin; tarım politikaları, sağlık politikaları, eğitim politikaları, diğer bütün politikaları ile ilgili ciddi eleştirilerimiz var. Maalesef bunlar göz ardı ediliyor. Verdiğimiz desteğin özü; Türk devletini ve Türk milletinin yaşadığı beka sorununa karşı verilen bir destektir. Milliyetçi Hareket Partisi her dönem Türk devleti ve milletinin yanında oldu, bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Milliyetçi Hareket Partisi dün neredeyse bugün de oradadır.”

TÜRK MİLLETİNE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde aileleriyle seyahat eden Güneydoğu gazileri Muzaffer Oktay ile İbrahim Kızılkaş’a yönelik yapılan saldırı ile ilgili de konuşan Özkan, açıklamasını şu ifadeler ile sonlandırdı: “Milliyetçi Hareket Partisi şiddet ve nefretle bu saldırıyı kınamaktadır. Bu saldırının faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istemektedir. Bu işin takipçisiyiz. Hem Genel Merkez düzeyinde hem de Ankara İl Başkanlığı düzeyinde, ülkücü hareket bu işin takipçisidir. Türk devleti ve Türk milleti için kendini feda etmiş, bazı organlarını kaybetmiş arkadaşlarımıza, gazilerimize yapılmış bu saldırı, Türk devletine ve Türk milletine yapılmış bir saldırıdır. Haince bir saldırıdır. Bunların muhataplarının en ağır şekilde cezalandırılması lazım. Bugün bizler rahat uyuyalım diye birileri can veriyor, kolunu, bacağını kaybediyor, şehit oluyor, gazi oluyor, onlar bu milletin baş tacıdır. Türk tarihinde böyle bir saygısızlığa rastlamak mümkün değildir. Şehitler ve gazilerimiz bu milletin birinci sınıf insanıdır, en başköşede yer alacak insanlarıdır. Başımızın tacıdır. Sonuna kadar sahipleniyor ve arkalarında duruyoruz.”