HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi bağlı ekipler, bu sabah saatlerinde Kurtuluş Caddesi üzerine gelerek, kaldırım üzerinde bulunan çınar ve süs ağaçlarını kesti. Ağaçların kesildiğini gören vatandaşlar ile duruma tepki gösterdi.

Öte yandan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, konuyla ilgili olarak açıklamada bulundu.

BOYALIK: “GEZİ OLAYLARINI ANLAMAK, KURTULUŞ CADDESİ’Nİ GÖRMEKTİR”
AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, kesilen ağaçların bulunduğu caddeye gelerek vatandaşlar ve esnafla görüştü. Boyalık, ağaçların kesilmesine tepki göstererek, “Asırlık çınar ağaçlarını kesmişler. Bu şekilde ağaçların kesilmesi doğru değil. 40 yıllık bir çınar ağacının kesilmesi felakettir. İş görmez bir belediye ‘Ben yol yapacağım’ diyerek ağaç kesmektedir. Geçen yıl ‘Ekmeyin’ dediğimiz ağaçları bu yıl kendileri söktüler. Geçen yıl yapıyorlar, bu yıl bozuyorlar. Yıllar önce ekilen ağaçları koruyamadılar, kendi diktikleri fidanları ise hiç koruyamazlar. Gezi parkında ağaç için bir sürü olaylar çıkardılar. Yazık ettiler bizim vatanımıza, insanlarımıza. Bir sürü insanın yaralanmasına, ölmesine, ailelerin üzülmesine sebep oldular ağaç yüzünden. Gezi olaylarının yıldönümünün üzerinden 1 ay geçmesinin ardından, bu arkadaşlarımız olayları çok güzel yâd ettiler. Şimdi biz de halkı galeyana getirip, belediye araçlarını ateşe mi verelim? Bu ağaçları kesen belediye personelin canlarına mı kast edelim? Gezi olaylarını anlamak, Kurtuluş Caddesi’ni görmektir. Gel Kurtuluş Caddesi’ni gör, gezi olaylarındaki provokatörleri anlarsın. Şimdi biz belediyeye ne yapmalıyız? 2019 yılında belediyeyi değiştireceğiz. Ağacımızı kesen, insanlara saygısı olmayan bir belediye ile işimiz yok. ‘Ben yaptım oldu’ diyen bir belediye ile işimiz yok. Kurtuluş Caddesinde yamalı yollar, olmayan kaldırımlar, ağaçların kesilmesi artık bu insanların canına tak etti.” dedi.
ÖZCAN: "CEZA OLARAK KENDİ ELLERİYLE AĞAÇ DİKTİRECEĞİM"

Keşan Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özcan ise ağaçların bilgisi dışında kesildiğini belirterek, “Benim bilgim dışında çocuklar sormadan bir bilgisizlik yapmışlar. Yıllardır gözüm gibi bakıyorum, yetiştirmeye çalıştım. Hatta cadde üzerindeki yürüyüşlerimizde o çınarların 14 senede ne hale geldiklerini gördükçe, insan seviniyor. Kendi çocuğumuza bakar gibi bakıyoruz. Birimimizin yaptığı bir hatadır. ‘Haberim yok’ bahanesi Belediye’yi haklı çıkarmaz. Hatalılar, binlerce ağaç ektik ama 5 tanesini kesmişler, diğerlerini başka yere ekmişler. O birimdekilere kendi elleriyle ağaç başına 10 tane fazla diktireceğim. Toplamda kaldırılan 13 ağaç, 5 tanesini de kesmişler. Az önce aldığım bilgi bu şekilde.” şeklinde konuştu.

YASAL İŞLEM BAŞLATILDI

Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de, caddede incelemede bulunarak kesilen ağaçlarla ilgili tutanak tanzim ederek, yasal işlem başlattı.