HABER MERKEZİ

Belediye tarafından ihaleye çıkarılan ve 311 aracı kapsayan ve Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri tarafından 29 Kasım 2017 Çarşamba günü başlayacağı bildirilen parkomat uygulamasının firmanın bazı eksiklerini tamamlayamaması nedeniyle başlayamamıştı.

Uygulamanın ilk gününde parkomat şirketinde çalışan mavi giyimli ve yaka kartlı görevlileri karşınlarında gören kimi vatandaşların şaşkınlık yaşadığı gözlenirken özellikle Hastane Caddesinin Şehitlik Parkı tarafındaki park eden araç sayısının azlığı dikkat çekti. Trafiğin yoğun olduğu çift sıra park edilen araçların çokça olduğu cadde ve sokaklarda tek sıra park edilişin bile olmadığı görüldü.

Parkomat uygulaması tarifesi şöyle:

0-1 saat            3 TL

1-2 saat            5 TL

2-4 saat            7 TL

4-6 saat            8 TL

6-8 saat            10 TL

Gün boyu          20 TL

8 saat sonrası her saat 2.5 TL artırılarak uygulanacak.

Parkomat ihalesini aylık 23 bin 660 bedelle, 2 yıllığına Muğla’dan ANS Ltd. Şti.’nin kazanmıştı.

PARKOMAT UYGULAMASI YAPILACAK CADDE VE SOKAKLAR ŞÖYLE;

Parkomat sisteminin uygulanacağı Keşan’daki cadde ve sokaklar şöyle: Coşkun Tezelli Sokak girişinden Tekel Meydanı’na kadar İsmail Saraç Caddesi (28 araç), Tekel Meydanı’ndan Sebat Sokak ile Demirciler Caddesi arası (5 araç); Tekel Meydanı’ndan Paşayiğit Caddesi kesişimine kadar Demirciler Caddesi (35 araç); Demirciler Caddesi’nden Hayribey Sokak’a kadar Dr. Tayyip Akalın Caddesi (40 araç); İsmet İnönü Caddesi’nden Paşayiğit Caddesi’ne kadar Fevzi Çakmak Caddesi (40 araç); Hastane Caddesi’nden Rasim Ergene Caddesi’ne kadar Paşayiğit Caddesi (55 araç); Demirciler Caddesi’nden Fevzi Çakmak Caddesi’ne kadar Kazım Karabekir Caddesi (30 araç); Paşayiğit Caddesi’nden Dr. Tayyip Akalın Caddesi’ne kadar Güven Sokak (8 araç); Cumhuriyet Caddesi’nden Şube Sokak’a kadar Şehitlik Caddesi (30 araç); Şehitlik Caddesi’nden Paşayiğit Caddesi kesişimine kadar Hastane Caddesi (20 araç); Kurtuluş Caddesi’nden Şehit Komando Er Levent Çembelli Sokak’a kadar Hayribey Sokak (20 araç).

Uygulamada görevlendirilen kişilerin parkomat görevlisi olduğuna dair kıyafeti olacağı ve yaka kartı taşıyacağı bildirildi.