BÜLENT SAYLAM

Tabelalarda yer alan uygulanacak ücretler ise şöyle:

0-1 Saat  3.00 TL

1-2 Saat  5.00 TL

2-4 Saat  7.00 TL

4-6 Saat  8.00 TL

6-8 Saat 10.00 TL

Gün boyu: 20,00 TL

İhalenin aylık bedele ise 23 bin 660 TL.

PARKOPMETRELİ CADDE VE SOKAKLAR

Merkez Coşkun Tezelli Sokak girişinden Tekel Meydanı’na kadar İsmail Saraç Caddesi (28 araç), Tekel Meydanı’ndan Sebat Sokak ile Demirciler Caddesi arası (5 araç); Tekel Meydanı’ndan Paşayiğit Caddesi kesişimine kadar Demirciler Caddesi (35 araç); Demirciler Caddesi’nden Hayribey Sokak’a kadar Dr. Tayyip Akalın Caddesi (40 araç); İsmet İnönü Caddesi’nden Paşayiğit Caddesi’ne kadar Fevzi Çakmak Caddesi (40 araç); Hastane Caddesi’nden Rasim Ergene Caddesi’ne kadar Paşayiğit Caddesi (55 araç); Demirciler Caddesi’nden Fevzi Çakmak Caddesi’ne kadar Kazım Karabekir Caddesi (30 araç); Paşayiğit Caddesi’nden Dr. Tayyip Akalın Caddesi’ne kadar Güven Sokak (8 araç); Cumhuriyet Caddesi’nden Şube Sokak’a kadar Şehitlik Caddesi (30 araç); Şehitlik Caddesi’nden Paşayiğit Caddesi kesişimine kadar Hastane Caddesi (20 araç); Kurtuluş Caddesi’nden Şehit Komando Er Levent Çembelli Sokak’a kadar Hayribey Sokak (20 araç).

Konuyla ilgili bilginin Keşan Belediyesi’nden yapılacağı öğrenildi.

VATANDAŞLAR PARKOMAT TABELALARINI KONUŞTU

Gazetemizin sosyal paylaşım sitesinde parkomat tabelasının fotoğraf paylaşımının altına yorum atan vatandaşların bir kısmı uygulamanın doğru bir karar olduğunu bir kısmı da uygulamanın gerçekleştirilemeyeceğini iddia etti.

“Fos bir uygulama 1 haftaya kaldırılır.” diye yorum atan bir vatandaşa “kaldırılır derken bir sürü personel ve alet alınacak tabela kaldırmayla bitmiyor kidiye cevaplayan vatandaş da parkomatı savundu.

Diğer yorumlar ise şöyle oldu:

A. Tamamen hukuksuz ve yasalara aykırı bir uygulama. Olurda başınıza gelirse para vs. vermeyin cezaya düşse bile cezasını ödemeyin.

B. Cahillimi maruz görün İstanbul’da bu şekilde mı yapıyorsunuz?

A. Ben aracımı bu tarz yerlere bırakmıyorum. Bırakırsam da katlı vs otoparklara bırakıyorum. Ama bundan kimsenin haberi olacağını sanmıyorum. Herkes ayaklansa kimse para vs vermez. Ama ülkedeki adalet sistemi malum. Kimse uğraşmak istemiyor. Sonuç olan yine vatandaşa oluyor. AKP’li belediyelerden alıştık ama CHP’li belediyelerinde yasal olmayan bir olayla vatandaşın cebine göz dikip bu sisteme geçmiş olması gelecek için korkutucu.

-Tamam olması gereken bu ama "0-15 dk ücretsiz" ibaresi göremedim ben marketten bir şey almak için durunca 3 TL mi ödeyeceğim? Onu geçtim zaten park yeri yoktu bide şimdi ara sokaklar da iyice dolacak hiç bulamayacağız.

- Bu hususta emsal teşkil eden bazı mahkemelerin kararı mevcut karayolu hiç bir suret ile amacı dışında kullanılamaz yönetim bu uygulama ile alenen yargının kararlarını ilgili trafik kanunları hiçe saymak sureti ile suç işleyecek hiç bir suretle ödeme yapılmaması gerekir herhangi bir cezai müeydesi yoktur ayrıca otopark adından da anlaşılacağı gibi kapalı bir alanı kapsar devletin trafik akışını sağlamak amacı tahsis etmiş karayollarını değil.

- Fiyat politikasını kim belirlemiş ise Keşan ile Beyoğlu'nu karıştırıyor galiba!

- Uygulama iyi ama para miktarı çok yüksek yöneticilerin dikkatine