5 Ağustos 2013 Pazartesi günü Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi inşaatını gezerek, inşaatın durumu hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan’a bağlanması kesinleşen Paşayiğit Beldesi ve İzzetiye Köyü’nde tarlaların şimdiden değer kazandığını, pazaryeri projesi çevresinde bulunan alanların da değer kazanacağını söyledi.

Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin hedeflenenden hızlı şekilde ilerlediğine işaret eden Mehmet Özcan, “Hakediş ödemelerinde sıkıntı yok, müteahhit firma da çalışıyor ve işler hızlı ilerliyor. Bayramdan sonra da ekiplerin iki katına çıkarak çalışmaların daha da hızlanacağını düşünüyorum.” dedi.

Özcan, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi sürecinde çok büyük çalışmalar yaptıklarını ve planlamalarda bulunduklarını söyleyerek, “Bu projede kafamızın dikine gitmedik ve herkesten görüşler alarak projemizi şekillendirdik. Projemiz ortak akılla yürütüldü. Projemiz Trakya’da belediye eli ile yapılan en büyük projesi ve diğer belediyelere de örnek olabilecek bir proje. Geçmişte ilçede pazaryeri yapımına yönelik birçok vaatte bulunuldu. Üstelik onların projeleri zemine beton atıp üzerine pazaryeri alanları kurmaktı. Bizim halkımız için yaptığımız proje çok farklı bir çalışma. Bu projemizde işyerleri, belediye hizmet binaları, 36 bin metrekarelik kapalı otopark, sosyal alanlar ve toplantı salonları ile pazaryeri olacak. Esnaf AVM dememizin nedeni de bu zaten.” şeklinde konuştu.

Keşan’ın merkezi alanında inşa edilen Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin ilçenin yeni cazibe merkezi olacağına vurgu yapan Mehmet Özcan, şöyle devam etti: “Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nin tamamlanmasıyla birlikte çevredeki alanlar da çok büyük değer kazanacak. Daha önce parke taş döşeme yaptığımız alanlarda bile bölgenin gelişeceği öngörüsüyle bölge değer kazanmıştı. Bölge için yapılan her iyi yatırım etrafına da büyük katkı sağlıyor. Pazaryeri kompleksi, çevresindeki arsa ve dairlerin fiyatlarını artıracaktır. Bölge için güzel bir hamle attık. Paşayiğit’in Keşan’a bağlanması henüz kesinleşmeden bölgedeki anayola cepheli tarlaların değeri hemen arttı. Şimdi İzzetiye’de de aynı şey olacak.”

Özcan, Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde şimdiye kadar 7 milyon TL’ye yakın hak ediş alındığını, hafriyat çalışmalarının bütün işte en çok zaman ve para harcanan kısım olduğunu vurguladı.

Özcan, hafriyat çalışmalarının hemen ardından projede daha hızlı bir ilerleme kaydedileceğini söyledi.