Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Esnaf Odası Başkanı İsmail Yüksel ve beraberindeki Keşan Belediyesi Zabıta ekipleri, geçtiğimiz cumartesi günü kurulan Halk Pazarı’na Keşan dışından gelen ve izinsiz tezgah açanları uyararak bir daha tezgah açmamalarını istedi.

ESNAFIMIZI KORUYACAĞIZ

Yüksel ve beraberindeki zabıta ekipleri, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü binasının yanındaki Halk Pazarı girişinde izinsiz olarak tezgah açan yabancı esnaf üzerinde önce denetim yaptı. Yapılan denetimlerle ilgili olarak açıklama yapan İsmail Yüksel, Halk Pazarı’nda tezgah açmak için yeri olmayan ve Keşan dışından gelen satıcıların tezgah açmaları üzerine çalışma başlattıklarını dile getirerek, “İzin almadan tezgah açan bu esnafa cezai işlem uygulayarak bir daha gelmemelerini istiyoruz. Bu satıcılar, bizim Keşanlı esnafımıza zarar veriyor. Biz de esnafımızı korumak için Belediye ekiplerimizle gereken çalışmaları yapıyoruz. Bunlar bizim en büyük sıkıntılarımız.” dedi.

BAŞKANIN TALİMATI VAR

Sözlerinin son bölümünde, herhangi bir ticari faaliyette bulunmamasına rağmen, Halk Pazarı’ndan aldığı yerleri bir başkasına kiralayan kişiler ile ilgili olarak da çalışma yürüttüklerinin altını çizen Yüksel, şunları söyledi; “Bu da büyük sıkıntılarımız arasında. Malımız yok diyorlar ama onlara da cezai işlem uygulayacağız. Gerekirse Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde yer verilmeyecek. Bu konuda Belediye Başkanı’nın talimatı var.”