HABER MERKEZİ

Pekcanlı açıklamasında adalet isteyen herkesi beklediklerini belirterek, “Bütün toplum kesimlerinin adaleti tartışacağı ve adaletle ilgili yol haritasını çıkaracağı bir kurultay olacak, Kurultay Gelibolu yarım adası Eceabat ilçesi Kocadere köyü yakınlarında yapılacak ve 7 bin kişilik konaklama alanı kurulacak. 26-29 Ağustos tarihleri arasında 4 günlük yapılacak olan ‘Adalet Kurultayı’nın ilk günü Saat 09.00 da Çanakkale şehitleri Abidesi ziyaret edildikten sonra mahkemede adalet, yaşamda adalet hakkında konuşmalar yapılacak. İkinci gün seçimde adalet, inançta adalet, üçüncü gün geçimde adalet, eğitimde adalet, dördüncü gün devlette adalet ve medyada adalet konuşulacak. ‘Adalet dosyasına koyacak benim de bir arzuhalim var’ diyen herkesi, 26-29 Ağustos tarihleri arasında, Çanakkale’deki ‘Adalet Kurultayımıza bekliyoruz. İlçelerimizden araçlarımız kaldırılarak Çanakkale'de yapılacak olan Adalet Kurultayına Edirne Örgütü olarak katılım sağlayacağız. Edirne Merkezden katılmak isteyenlerin Merkez ilçe başkanlığımızın 0284 213 78 89 numaralı telefona isimlerini yazdırmalarını rica ederim. Edirne Merkezden araçlarımız 26 Ağustos günü saat 06.30 da il başkanlığı binamızın önünden hareket edecektir. Bu Kurultayda barış ve adalet mesajları vereceğiz. Adalet istiyorum diyen herkesi bekliyoruz.” dedi.

ADALET KURULTAYI PROGRAMI

Birinci gün:

“Mahkemede Adalet”in tartışılacağı ilk panelde “Yargı Tarafsızlığı ve Bağımsızlığı”, “Yargının Siyasallaşması”, “Kumpas Davaları ve Yargıya Erişim Hakkı” ve “Adil Bir Yargılama için Acil Eylem Planı” konuları masaya yatırılacak.

Turgut Kazan’ın yöneteceği panelde, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, avukat Celal Ülgen, Mustafa Karadağ, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mehmet Ali Kulat konuşacak. İlk günün ikinci panel başlığı ise “Yaşamda Adalet” olacak. “Huzur İçinde Bir Arada Yaşam”, “Toplumsal Huzuru İnşa Etmenin Yolları”, “Terörü Nasıl Yeneriz?”, “Toplumsal Ayrışmayı Ortadan Kaldırma Yolları” konularındaki paneli Rıza Türmen yönetecek. Gazeteci yazar Levent Gültekin, AKUT Onursal Başkanı Nasuh Mahruki, Türk Boyları Konfederasyonu Başkanı Durhasan Koca, Prof. Dr. Sencer İmer konuşacak.

İkinci gün:

Büyük Taaruz’un yıldönümünden bir gün sonra, kurultayın ikinci gününde saat 06.00’da 57. Alay yürüyüş yolundan Conkbayırı’na yaklaşık 4 kilometre yürünecek. İkinci günün ilk panel başlığı “Seçimde Adalet” olacak. Mehmet Hamidi Yakupoğlu’nun yöneteceği panelde, “Geçmişten Günümüze Seçim Adaleti”, “Kampanya Adaleti”, “Kamu Kaynakları ve Medyanın Kullanımı”, “Seçim Güvenliği”, “Mühürsüz Seçim”, “Temsilde Adalet, Seçim Sistemi ve Siyasi Parti Düzeni”, “Adil Bir Seçim için Acil Eylem Planı” konuları masaya yatırılacak. TESAV Başkanı Erol Tuncer, Prof. Dr. Fethi Açıkel, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ve Oy ve Ötesi’nden Melek Demir konuşacak. İkinci günün ikinci paneli “İnançta Adalet” konusunda olacak. AK Parti kurucularından Fatma Bostancı Ünsal, kayyum öncesi Mazlum Der Başkanı Faruk Ünsal, gazeteci-yazar Tayfun Atay, İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık ve Alevi dernekleri temsilcileri konuşacak.

Üçüncü gün:

Kurultayın üçüncü gününde “Geçimde Adalet” ve “Eğitimde Adalet” panelleri gerçekleşecek. Son günde “Devlette ve medyada adalet” panelleri yapılacak. Medyada Adalet Paneli’nde “Medya Üzerindeki Baskılar ve Sansür”, “Medya-İktidar”, “Medya - Muhalefet İlişkisi”, “Tutuklu ve İşsiz Gazeteciler”, “Tek Yanlı Yayınlar”, “Devlet Yayıncılığı”, “Medya ve Demokrasi İlişkisi” konularındaki oturumu Oktay Ekşi yönetecek. Ahmet Takan, Prof. Dr. Doğan Tılıç, Milli Gazete’den Mustafa Kurdaş ve Cumhuriyet Gazetesi'nden Musa Kart konuşacak.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ