CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İpsala Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İpsala CHP İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen ziyarette İl Başkanı Fevzi Pekcanlı beraberinde CHP İl Gençlik kolları başkanı Kutay Özköse, CHP Edirne İl Yönetim Kurulu üyesi Engin Yağcılar ziyarete katıldı.

Pekcanlı’yı İpsala CHP İlçe Başkanı Av. Ahmet Uğraş Uybaş, CHP İpsala Gençlik Kolları Başkanı Uğur Girgin ve partililer karşıladı.

Pekcanlı, yaptığı basın açıklamasında öncelikli olarak danışma kurulu toplantıları ile ilgili aldıkları yeni karar hakkında hem partilileri hem kamuoyunu bilgilendirdi ve yakında yapılacak olan danışma kurulu toplantılarının tarihlerini açıkladı.

KENDİ TABANIMIZDA KENDİ ÜYEMİZİN KARŞISINA ÇIKACAĞIZ

Pazartesi günü İpsala’da ilçe danışma kurulu toplantısı yapacaklarını söyleyen Pekcanlı, “Bugün Enez’de ve 24 Ekim Pazartesi günü İpsala’da gerçekleştireceğiz. Ve daha sonra Meriç’te yapacağız 3 ilçemiz kaldı. İlçe danışma kurulu toplantılarını normalde tüzüğümüzün emrettiği gibi periyodik şekilde yapmaktayız fakat bu danışma kurulu toplantılarını boyutunu genişletmek adına biz 20 Eylül 2016 tarihinde il başkanlığı ve il yönetiminde bir karar aldık. Verilerin tamamı ile açık olması ile ilgili fikir birliğine vardık. Daha önceki danışma kurulu toplantılarında elde ettiğimiz neticelerde il yönetimi olarak şu kanıya vardık; üyelerimizin tamamının sesini duymak istedik. Böyle de bir talep vardı üyelerimizden ilçe danışma kurulu toplantılarımızın tamamını o ilçede CHP üyesi olan kim varsa gelecek ilçe başkanına fikirlerini söyleyebilecek. Çalışmalarla ilgili yorum yapabilecek. Bütün seçilmişlerimizi değerlendirebilecekler. Aslında kendi tabanımızda kendi üyemizin karşısına çıkacağız. Bu çalışmalarda bizde bir sınav vereceğiz tabi. Örgüt bizim iyi ve kötü yönlerimizi değerlendiriyor. Biz de üyelerimizin fikirleri doğrultusunda kendimize çeki düzen veriyoruz. ” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU 3 ARALIK’TA EDİRNEYE GELİYOR

CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı 3 Aralık 2016’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Edirne’ye bir dizi açılış yapmak üzere geleceğini ifade ettiği konuşmasında “Geçtiğimiz hafta Sayın Genel Başkanımızla Ankara’daydık. 3 Aralık 2016 tarihinde bir aksilik çıkmazsa kendisi Edirne’de olacak. Belediyemizin birtakım açılışları var malum büyük projeler. Bizim belediyelerimizin yaptığı projeler büyük projeler olduğu için genel başkanımızın açılışlarını gerçekleştirmesini istedik. Programında bir aksilik ve tarihte değişiklik olmaz ise 3 Aralık’ta kendisini Edirne’ye bekliyoruz” dedi.

“YARIN GENEL SEÇİM VAR DESELER, BÜTÜN ÖRGÜTLERİMİZ BU ANLAMDA DİNAMİZM SON SAFHASINDA”

Pekcanlı, MHP’nin ulusal basında ve görsel basında yaptığı açıklamalar doğrultusunda ülkeyi yeni bir seçim beklediği konusunda görüşlerini aktararak “Örgütlerimiz hareketlilik içinde malumunuz MHP’nin son günlerdeki çıkışı yani MHP kendinden bekleneni yaptı yine. Türkiye’yi yine bir seçim sürecine sokacak gibi görünüyor. Nisan Mayıs aylarında bir referandum gözüküyor. Beklentiler bu yönde. Herhalde bütçe görüşmelerinden sonra başkanlık sistemi ile ilgili konuyu referanduma, halka götürülmesi ile ilgili mecliste bir karar alacak. Tabi meclisten ne karar çıkacak, referanduma gidilecek mi gidilmeyecek mi? Her şey siyasi olarak MHP’nin tavrına bağlı. MHP bu açıklamalarından sonra herhalde geri adım atmayacak. Muhtemelen AKP ile kol kola girip Türkiye’yi bu zorlu süreçte referanduma sokacaklar. Başkanlık sistemi ile ilgili bakalım biraz daha yoğun günler geçireceğiz şeklinde gözüküyor. 2017’de bu kaçınılmaz görünüyor. Biz örgüt olarak hazırız zaten. Yani bize yarın genel seçim var deseler bütün örgütlerimiz bu anlamda dinamizm son safhasında. Biz bugün seçim olmasa bile örgütlerimizin hepsi hareket halinde. Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Bizim örgütlerde bu konuda bir sıkıntı yok. Hayırlısı olsun 2017’de bir referandum gözüküyor” diye açıklamalarda bulundu.