Kostas Terzopoulos ve Christos Georgiadis adlı Yunan bisikletçiler, “Petrolsüz Ege'ye Pedallamak” sloganıyla, petrol kullanımından ziyade güneş, rüzgar gibi sürdürülebilir ve yenilenebilir doğal enerji kaynaklarının kullanımının önemine ve bu kapsamda bisiklet kullanımına dikkat çekmek için Selanik’ten Antalya’ya gitmek üzere yola çıktılar.

Yolculuklarının yaklaşık 1 ay sürmesini planlayan Terzopoulos ve Georgiadis, profesyonel sporcu olmamalarına rağmen bu uzun yolculuğun üstesinden gelebilirlerse, Yunanistan ve Türkiye’nin de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına geçiş yapmayı başarabileceğini savunuyorlar. Misyonlarına daha fazla ilgi çekebilmek için, herkesi, bloglarını takip etmek ve çevrelerine duyurmak yoluyla desteklemelerini isteyen Kostas Terzopoulos ve Christos Georgiadis, önceki gün geldikleri Keşan’da, geceyi belediyenin misafiri olarak geçirdiler.

Kendisi de bisiklet sporuyla uğraşan Gıda Mühendisi Eylem Gürel ile Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Doğan’ın eşlik ettiği bisikletçiler, dün sabah Antalya’ya doğru yol almak üzere Keşan’dan ayrıldılar.

Kostas Terzopoulos ve Christos Georgiadis’in etkinliği, https://plus.google.com/116872177564057506356  adresindeki internet sayfasından izlenebiliyor.