Sonay CAN

 

Türk Polis Teşkilatı'nın 169’uncu Kuruluş yıldönümü, dün Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Askerlik Şubesi Müdürü Per. Yb. Halil Akar, Keşan İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mahir Sağlık, siyasi parti temsilcileri, daire amir ve müdürleri, oda, borsa ve meslek kuruluşları başkan ve üyeleri, gaziler, şehit yakınları, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Saat 10.30’da başlayan törende ilk olarak Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün çelengi anıta sunuldu.  Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve Keşan Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı söylendi, aynı anda polis memurları tarafından gönderlere bayraklar çekildi.


YILDIZ: POLİS GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR

Törende konuşan Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan tarihinin milattan önce 4 binli yıllara kadar dayandığını ve Keşan’ın bilinen en eski adının Zorlanis olduğunu belirterek, Keşan’ın jeopolitik önemine ve yüzyıllardır ticaretteki yerine değindi. “Keşanımız, tarım, ticaret, turizm, madencilik ve orman alanlarıyla, kültürel yönden haklı olarak ilerlemek istemektedir. Bu da suç ve suç unsurlarını beraberinde getirmektedir.” şeklinde konuşan Yıldız, ilçenin asayiş ve güvenliğinden sorumlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, tüm imkanlarıyla suçları önleme ve adli görevlerini yerine getirmekte olduğunu ifade etti.

KEŞAN TARİHİNDE REKOR 16,5 MİLTON TL DEĞERİNDE KAÇAK MAL

“Suç ile en iyi mücadele yolu, halk ile beraber olmaktır.” anlayışıyla, hoşgörü ve sabrı ilke edinerek çalıştıklarını ifade eden Ahmet Yıldız, 2013 yılında, 16,5 milyon TL değerinde kaçak mal yakaladıklarını ve bu rakamın Keşan tarihinde bir rekor olduğunu vurguladı. Yıldız, kaçak mallara ilişkin örnekleri ise şöyle sıraladı: “20,761 gr. eroin, 746 gr. esrar, 408 gr. bonzai, 115 adet diğer uyuşturucu, 538 şişe kaçak içki, 9 bin 375 paket kaçak sigara, 16 adet sahte para, 21 bin 704 adet kaçak cep telefonu, 5 bin 347 kutu kaçak ilaç ve 17 kg. tütün. Yıldız, ayrıca 2013 yılında narkotik suçlardan 40, kaçakçılık suçlarından 46, mali suçlardan 14, organize suçlardan 1 olmak üzere toplam 101 kişi yakalandı, bunlardan 38’i tutuklandı.”

“İNSANIMIZIN RAHAT VE HUZURU İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Ahmet Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanımızın mutluluğu ve huzuru için, yaz kış, gece gündüz demeden fedakarca hizmet sunan, gelişen ve değişen suç ve suçlu yöntemleri ile mücadele edebilmek için kendini sürekli geliştiren tüm polis teşkilatının 169. yılını kutluyorum. Üstlendikleri kutsal vazifeyi gözünü kırpmadan, canını ortaya koyarak yerine getirirken şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diler, her biri gazilik rütbesine layık olan emekli olmuş teşkilat mensuplarımızı şükran ve minnetle anarım. Sağ olun, var olun.”

Yıldız’ın konuşmasının ardından Sude Sezer isimli öğrenci kendi yazdığı şiiri okudu. Ardından, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri sundu.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL VE HEDİYE

Törende Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan ÇOGEP (Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı) ve Polis Memuru Olcay Bilmiş’in sorumluluğunda yürütülen “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor” adlı proje kapsamında düzenlenen liseler arası bilgi yarışmasında dereceye giren liselere ödülleri verildi. Keşan Fen Lisesi, Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi ve Keşan Dr. Rıfat Osman Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine ve Polis Teşkilatı’nın 169. Kuruluş yıldönümü sebebiyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Orhaniye Ortaokulu öğrencisi Sude Sezer ile resim yarışmasında birinci olan Ali Kale ve Kardeşleri Ortaokulu öğrencisi Irmak Koşan’a ödül verildi. Ayrıca törene katılan tüm okul temsilcilerine hediye sunuldu.

ÜSTÜN BAŞARI GÖSTEREN POLİSLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Törende, görevleri sırasında olağanüstü gayret ve çalışma sergileyerek üstün başarı gösteren polis memurları; Yusuf Gündüz, Fedai Var, Mehmet Arğa, Taner Salkım, İbrahim Yüksel Gökdeniz, Hüsamettin Fent, Ersin Çavuş, Aslı Pehlivan, Ozan Topçu, Fatih Çeper, İlhami Elmas ve Mehmet Şerif Sayan ile Bilgisayar İşletmeni Doğan Altın ve Teknisyen Yardımcısı Aslı Birinci’ye başarı belgesi takdim edilirken, Keşan’lı iş adamalarından hediyeler verildi.

Daha sonra, polis memurlarına, işadamlarının verdiği şahsi ödüller takdim edildi.

Yusuf Gündüz ve Fedai Var’a, Dinç Kuyumculuk Sahibi İbrahim Dinç, Mehmet Arğa ve Tamer Salkım’a, Altınal Kuyumculuk Sahibi Arkın Altınal, Yüksel Gökdeniz ve Hüsamettin Fent’e, Balcı Kuyumculuk Sahibi Tolga Balcı, Ersin Çavuş ve Aslı Pehlivan’a, Renk Nalburiye Sahibi Hasan Hüseyin Enezli, Ozan Topçu ve Fatih Çeper’e Özbek Kuyumculuk Sahibi İsmail Özbek, İlhami Elmas ve Şerif Sayan’a, Özkaya Kuyumculuk Sahibi Orkun Özkaya, Doğan Altın ve Aslı Birinci’ye Hacıköylü Yazıcılar Mobilya Sahibi Ethem Yazıcı hediyelerini verdi.

TEBRİK VE KUTLAMALAR KABUL EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tebrik ve kutlamalar kabul edilerek katılımcılara ikramlarda bulunuldu.