Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Ramazan pidesi fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada Ramazan pidesine zam yapılmayacağını duyurdu. Çakmak’ın açıklaması şöyle:

RAMAZANDA HALKIMIZ KEŞAN'DA ZAMSIZ PİDE YİYECEK!

“İslam dünyası her yıl düzenli olarak,1 ay oruç tutarak dini vecibelerini yerine getirdiği gibi cenneti andıran eşsiz güzelliklere sahip, Keşanımızda da sağlığı el veren halkımız oruç tutma mutluluğunu yaşayacaklardır.

Her yıl Ramazanda, Ramazan ayına özel, özel yiyecekler, yemekler ile birlikte olmazsa olmazımız olan, Ramazan pidelerimiz de iftar sofralarımızı süslemektedir.

Bu yıl fırıncı esnaflarımız ile yaptığımız görüşmelerde, her ne kadar, özellikle Ramazan ayında üretilen Ramazan pidesinin unu özel kalite, susamı özel, çalışanları özel, pide çıkma saati özel olduğu için ekmek fiyatlarına nazaran masraflarına özel katlama ekstra olmasına rağmen, fırıncı esnaflarımız günümüzdeki, ekonomik sıkıntıları göz önünde bulundurarak  bu yıl Ramazan  pidesine zam yapılmasını istemediklerini belirttiler.

Bütün fırıncı esnaflarımızı, Ramazan ayında pide fiyatlarına zam yapmadıkları hayırlı bir sevap işledikleri için kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Bu yıl Ramazan ayında yine KDV dahil 300 gr bol susamlı pide 1,75 TL. olarak satılacaktır.

Bütün esnaflarımızın ve halkımızın Ramazanı mübarek olsun.”