Keşan Fırıncılar Derneği Başkanı Necmettin Baygül, dün düzenlediği basın toplantısında, ekmeğe, 21 Mayıs 2017 tarihinden itibaren, yüzde 8 oranında zam yapılarak, fiyatın 1 lira 25 kuruş olduğunu kaydetti. Dernek binasında düzenlenen toplantı, saat 14.30 sıralarında başladı. Açıklamasına, “Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi, Keşan’da da ekmeğe yüzde 8’lik bir zam yapılmıştır.” diyerek, başlayan Baygül, şunları söyledi: “Keşan ve köylerinde ekmek 1,25 liradan satılmaktadır. Tabii ki zam hoş bir şey değildir. Fakat her ticarette olduğu gibi bizler de para kazanmak için çalışıyoruz. Zam konusunda bizler kurumlara bağlıyız. Diğer özel sektörler, kendi girdilerinin şartlarına göre, fiyatlarını ayarlayıp, satışını yapıyor.”

“EKMEK HALKIN TEMEL GIDASIDIR”

Necmettin Baygül, açıklamalarına şöyle devam etti: “Ekmek halkın temel gıdasıdır. Halkın tükettiği ürünlere zam geldikçe sıkıntılar oluşur. Yetkililer ve vatandaşta zam deyince farklı düşünüyor. Ama birada farklı yönlerden olaya bakılması lazım. Her yerde olduğu gibi Keşan’da da hipermarketlerin sayıları artmaktadır. Bu da küçük esnafı olumsuz yönde etkilemektedir. Hipermarketlerde satılan paketlenmiş ekmek fiyatları hiçbir şeye tabi değildir. Kendi yönetici firmalar fiyatları belirliyor ve satıyor. Bu tarafa kimse bakmıyor. Yetkililerin bunlara da, dikkat etmesi lazım.”

“FİYAT GEÇİŞİ HERKESE HAYIRLI OLSUN”

Keşan’da dernek çatısı altında oldukları ve başarıyı elde ettiklerini ifade eden Baygül, şunları söyledi: “Rekabet etmiyoruz. Birbirimizi zora sokmuyoruz. Rekabet kaliteyi getirir ancak, maliyetlerin artmasıyla birlikte bu rekabet firmayı da, olumsuz etkiliyor. Rekabet olan il ve ilçelerde ekmek fiyatları geride kalmıştır. Oralarda ekmekler, alınan kararlarla 1,25 lira olmuştur. Bunun sorumlusu fırıncı arkadaşların örgütsüzlüğüdür. Keşan’da böyle bir sorunumuz yoktur. Bayilerimiz ile üyelerin ilişkileri gayet iyi gidiyor. Bayi kârları, yüzde 20-yüzde 25 olarak uygulanıyor. Bu sebeple bizdeki fark da yüzde 8 olarak gözükmektedir. Bu fiyat geçişi herkese hayırlı olsun. Vatandaşlardan da sitem etmeleri yerine sabır göstermelerini rica ediyoruz. Günümüz şartlarına göre anlayışlı olmalarını bekliyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz.”

“AYNI YÖNETİM KURULUNUN GÖREVE DEVAM ETMESİ YÖNÜNDE KARAR ALINDI”

Ramazan Ayı’na az bir zaman kaldığını ve pide fiyatlarının da belirlendiğine kayıt düşen Necmettin Baygül, şunları dedi: “300 gramlık pide (yumurtalı-susamlı) 2,25 lira, 500 gram pide (yumurtalı- susamlı) 3,50 lira olarak halkımıza satışı yapılacak. Hayırlı olmasını diliyorum.”

Baygül, sözlerini şöyle tamamladı: “Derneğimizin geçen hafta içerisinde olağan kongresini yaptık ve aynı yönetim kurulunun göreve devam etmesi yönünde karar alındı. Başkan olarak ben, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kantar, Ayhan Gevrek, Yakup Balcı, Erkan Danacı olarak göreve devam edeceğiz. Ayrıca, 3 yıldan bu yana devam eden şehit ve gazi aileleri ile engellilere yönelik indirimli ekmek uygulamasında suiistimaller gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde dernek başkanlarıyla bir araya gelip, yeni yapılacak indirimli uygulaması hakkında görüşüp; kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız.”

2017 YILI EKMEK-PİDE FİYAT TARİFESİ İSE ŞÖYLE: 250 gram ekmek: 1.25 TL, 500 gram ekmek: 2.50 TL, Köy ekmeği 1kg: 5 TL, Trabzon ekmeği: 10 TL, 100 gram özel amaçlı unlu mamül: 0,60 TL, 125 gram özel amaçlı unlu mamül: 0,75 TL, 150 gram özel amaçlı unlu mamül: 0,90 TL, 250 gram kepek ekmeği: 1,50 TL, 300 gram mısır ekmeği: 2,25 TL, 300 gram çavdar ekmeği: 2,25 TL, 300 gram tam buğday ekmeği: 2.25 TL, 300 gram tahıl ekmeği: 2,25 TL, 500 gram sarı buğday ekmeği: 3,00 TL, 1000 gram sarı buğday ekmeği: 6,00 TL, 300 gram pide (yumurtalı-susamlı): 2.25 TL, 500 gram pide (yumurtalı- susamlı): 3,50 TL, 100 gram sade simit: 1,25 TL.