ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Keşan Şubesi eski başkanı Rami Uluz, dün saat 15.00 sıralarında gazetemizi ziyaret etti. Hem kendi adına hem de Dernek adına yerel basına teşekkür ziyareti gerçekleştirdiğini kaydeden Uluz, “Dernek’te 15 yıldır yönetici idim. Çalıştığım süre içerisinde yerel basınla hiçbir sorun yaşamadık. Basının Derneğimize olan ilgisi, saygısı ve katkısına teşekkür ederim. Basını her etkinliğimize davet ettik ve nereye çağırdıysak koşa koşa geldiniz. Bunca zaman birbirimizi kırmadan çalıştık. Bundan dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

Dernek hakkında bilgi de veren Rami Uluz, “ADD, Türkiye genelinde 19 Mayıs 1989’da kuruldu ve 370 şubesi ile 80-90 bin üyeye sahip çok büyük bir dernek. Keşan’daki şubemiz de Trakya’daki hemen hemen en güçlü şube. Bunda Keşanlıların payı büyük. Gönüllüler, resmi üye olmasalar da etkinliklerimize katılarak bize destek oldular. Keşan’daki şube 6 Aralık 1994 tarihinde kuruldu. İlk kurucu başkanımız Vahittin Arıcı’nın 6 aylık görevinden sonra 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Doktor Mustafa Esim başkanlığa seçilerek derneğimizin ilk başkanı oldu. 2 yıl sonra, 1997 yılında Diş Hekimi Recep Pekcan başkanlığa getirildi. Pekcan, 2004 yılında Belediye Başkan adayı olduğu için istifa ettiği için yerine Rıza Dinçer arkadaşımız geldi. Dinçer’in ardından 2005 yılında başkanlığa getirilen Mustafa Özyılmaz’ın ardından 2007 yılında da ben başkan oldum. 8 yıl başkanlık görevimi sürdürdüm. Bu süreç içerisinde, bilhassa Keşan’daki yerel basının ilgisinden dolayı eski bir başkan olarak ve ADD adına bir teşekkür borcum var.” şeklinde konuştu.

ADD’nin herhangi bir partinin arka bahçesi olmadığına dikkat çeken Uluz, “Geçmişte gençlerle çok işler yaptık Dernek’te. Yine ben oraya gençleri bekliyorum. ADD Keşan’da gönüllülerin olduğu bir dernek ve orada her siyasi partiden üye vardır. ADD herhangi bir partinin arka bahçesi değildir, olmamıştır.” dedi.

Rami Uluz, sözlerini şöyle tamamladı: “Dernek’te çok emeği geçmiş arkadaşlarımız da oldu. Kimilerini kaybettik, kimileri hala sağ. İkinci başkanım olarak görev yapan Zerrin İşçimen’in de büyük emeği var. Derneğe katkısı, emeği olanlara ve yerel basına tekrar teşekkür ediyorum.”