Mecidiye Belediye eski Başkanı Rasim Sorut, yaptığı açıklamada, halk plajı yapılmak istenen alanın köyün merası olduğunu ve yürürlükteki kanunlara göre de meraların statüsünün sadece bakanlar kurulu kararı ile değiştirilebildiğine dikkat çekti.
SORUNLARI DOĞRU TESPİT ETMEK GEREKİYOR
10 Eylül 2015 Perşembe günü basında Mecidiye ile ilgili bir haber çıktığını hatırlatan Sorut, “Mecidiye Sahili askeri çıkarma bölgesi değil, 1. derece askeri yasak bölge ve hemen arkasında 2. derece askeri yasak bölgedir. Bu da 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanununa göre kurulmuş bir yerdir. Yani öncelikle sorunları doğru tespit etmemiz gerek. Hukuk literatüründe de ‘NATO Çıkarma Bölgesi’ gibi bir kavram da mevcut değil. Halk plajı yapılmak istenen yer; Malmüdürlüğü’nün mülkiyetinde olan bir yer değil. Mecidiye Köyü Tüzel Kişiliği’ne ait köy merasıdır. Mera statüsünde olan bir yerdir. Mera statüsünde olan bir yeri kimden nasıl istiyorsunuz? Niteliğini nasıl değiştireceksiniz? Meraların statüsü sadece Bakanlar Kurulu Kararı’yla olabiliyor. Buna da öncelikli olarak Mecidiyelilerin onay vermesi gerekiyor.” dedi.
DAHA ÖNCE MERA OLAN BİR ALANIN STATÜSÜ DEĞİŞTİRİLDİ
Mecidiye’de mera statüsünde olan bir alanın daha önce statüsünün değiştiğini ifade eden Rasim Sorut, şunları söyledi: “Askeri birliklerin alanı dar geliyordu. Bizden sonra seçilen yönetim imar planını çıkarmakta kolaylık olabilir düşüncesiyle köy merasının bir kısmının statüsünü değiştirdi. Mecidiye’den yeterli imza toplanamayınca %51 aşmak adına Beyköy, Çeltik ve Erikli’deki insanlar da Mecidiye’de yaşıyormuş gibi gösterilerek %51 sağlandı ve statüsü değiştirildi.”
MECİDİYE DEDELERİMİZ TARAFINDAN 1876’DA KURULDU
Mecidiye Sahili’nin 1983 yılında Keşan Belediyesi mücavir alanına alındığının altını çizen Sorut, şöyle konuştu:  “22 Ağustos 1983 tarih ve 18 bin 143 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yazı ile Keşan Belediyesi’nin mücavir alanına alınmıştır. Cümle de aynen şöyledir; ‘İmar planına tabi kılınması ve imar çalışmalarının yapılması için Mecidiye Sahili Keşan Belediyesi’nin mücavir alanına alınmıştır.’. Mecidiye Sahili’nde askeri yasak bölge de 16 Şubat 1995 tarihinde kuruldu. Şuanda halk plajı yapalım denilen yer 13 yıl boyunca Keşan Belediyesi’nin mücavir alanındaydı. Ben hep Keşan Belediyesi burada neden çalışma yapmadı diye üzülüyordum. Fakat sonuca bir baktım Keşan Belediyesi bize iyilik yapmış. Çünkü Erikli’de Çin Seddi gibi denize paralel imar adaları, kumda ki yağmayı filan görünce iyi ki bir şey yapmamış. Güzelleştirme Derneği’ndeki arkadaşların Mecidiye’yi ne kadar temsil ettiği ayrı bir konu. Mecidiye dedelerimiz tarafından 1876 yılında kuruldu. Bu arkadaşlar Mecidiye’nin Mecidiye olmasında hiçbir katkısı olmayan insanlardır.”