Mecidiye eski Belediye Başkanı Rasim Sorut,  Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın dünkü yerel basında Mecidiye Sahili ile ilgili değerlendirmelerinin birçok eksik bilgi içerdiğini ileri sürerek, “Sayın başkanı yanıltmışlar, söyledikleri doğru bilgilere dayanmıyor, ona doğru şeyler söylememişler” dedi.

MERALARDA 1 TANE BİLE BARAKA YOK

Mecidiye sahilinde birçok baraka olduğunu bunların büyük bir kısmının köy tüzel kişiliğine ait arazide, bazılarının da vatandaşlara ait arsalar üzerinde bulunduğunu söyleyen Sorut, şöyle konuştu: “Sayın başkanın da dediği gibi Mecidiye sahilinde köyümüze ait 2 adet mera vasfında yer vardır ama bu iki meranın ikisinde de tek bir yerde bile baraka yoktur. Mecidiye sahilinde benim önce muhtar, sonra belediye başkanı olmamdan önce mera olan yerde 2 tane bara vardı.  Bunlar da Mecidiye sahilinin 1983 yılında Keşan Belediyesi Mücavir alanı içersine alınmasından sonra Keşan Belediyesi 2 adet kamu görevlisine orada baraka yapma izni vermiştir. Onları da ben yıkmıştım. Mecidiye sahilinde bulunan meralarda bir tane bile baraka yoktur”

SAYIN BAŞKAN O ZAMAN BU KONULARIN İÇİNDE DEĞİLDİ

Başkan Mehmet Özcan’ın ayrıca taş ocakları sorunuyla ilgili olarak ta kendisine eleştiri yönelttiğini de söyleyen Sorut, “Taş ocaklarının tamamı Mecidiye köyünün merasında diyor.  Mecidiye merasında açılan herhangi bir taş ocağı yoktur. Taş ocaklarının olduğu alanlar Orman Bakanlığı’na ait alanlardır. Her halde bu söylemi de başkanın yanlış bilgilendirilmesinden kaynaklandı.  Sayın başkan, benim taş ocakları sorunu ile ilgili olarak hiç sesimi çıkartmadığımı da söylüyor. Başkan uzun süreden beri politikanın içinde ama bizim kadar çok eski değil. Bizim bu taş ocaklarıyla ilgili olarak yaptığımız mücadeleleri de bu nedenle doğal karşılıyorum.  Sayın başkan o zamanlar bu konuların içinde değildi. Çevresi de kendisini bu konuda doğru bilgilendirmemiş diye düşünüyorum. Zamanında köy tüzel kişiliğine ait olan yerlere barakalar yapıldığını da söylüyor. Dorudur ancak o barakalar benim muhtarlığım ve belediye başkanlığım dönemlerinde yapılmadı. Benden daha önceki dönemlerde yapılmıştır” diye konuştu.