HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Önce Paşayiğit Mahallesi'ne giderek Karayolları yetkilileri ile daha sonra ise Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'la görüşen CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, çalışmanın durdurulduğunu ve projenin değiştirilmesi için girişimde bulunduklarını belirtti.

Keşan'da oturdukları Paşayiğit Mahallesi'nden geçen duble yolun refüjle kapatılmasını protesto eden vatandaşlar, bugün de, sabahın erken saatlerinde yola park ettikleri araçlarıyla duble yola demir refüjlerin montajını yapan karayollarının taşeron şirketi çalışanlarına izin vermedi. Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ve Keşan Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne bağlı ekipler yolda ve çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yol kenarındaki bir akaryakıt istasyonunun bahçesinde toplanan yaklaşık 50 kişi, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da, vatandaşları ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Erdin Bircan, Karayolları yetkilileriyle de konuyla ilgili telefonda görüştü. Vatandaşların mağduriyetinin olduğunu belirten Bircan, "Karayolları'nın duble yollarla ilgili bir projesi var. Burası iyileştirilmiş yol. Ama burada yaşayan insanların hayvanları var, süt getiriyorlar. Sonuçta köy ikiye bölünüyor. Köyün bir bölümü Keşan'a, bir bölümü de Uzunköprü'ye gidecek konuma gelmiş. Karayolları bölge müdürlüğündeki arkadaşlarla görüştüm, belediye başkanımızla da projenin değişim aşamasını görüşeceğiz. Olayın çözümlenmesi adına 2 gün müsaade istedim. 2 gün için çalışma durdurulacak. Bu 2 günde de elimden geleni yapmaya çalışacağım. Süreci hızlandırıp, buraya değişik bir proje uygulanması için mücadele vereceğiz." dedi.

Paşayiğit Mahalle Muhtarı Ahmet Kaya da, mağduriyetleri giderilene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Bircan'ın açıklamasının ardından vatandaşlar refüj çalışmasını engellemek için park ettikleri araçlarını yoldan kaldırdı. Öte yandan Erdin Bircan, Ahmet Kaya ve bazı mahalle sakinleri, konuyla ilgili olarak Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'la da görüştü.

Erdin Bircan, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın İlçe Trafik Komisyonu'nun gereğini yapması için bir kişiyi görevlendirdiğini belirterek, "Şu an orada bir çalışma yapılıyor. O süreç içerisinde refüj çalışması yapılmayacak. Sonrasında 3 veya 4 geçiş güzergahı belirlenip, Karayolları'na bildirilecek. Karayolları da insanların ihtiyaçları doğrultusunda değişiklik yapıp-yapmayacağına karar verecek. 700 metre yürüyerek üstgeçitten yaşlılar, engelliler geçebilir mi? Cami, bakkal gibi şeyler yolun karşısında kalacak." diye konuştu.