HABER MERKEZİ

Üniversitenin yeni öğrencilerine “Ailemize hoş geldiniz” diyen Rektör Tabakoğlu, şu ifadeleri kullandı:“Uzun ve yorucu, yer yer umutsuzluğa kapıldığınız yer yer bunaldığınız ama sonu başarı ile biten uzun bir maratondan sonra yeni hayatınızın ilk soluklarınızı alıyorsunuz. Trakya Üniversitesi ailesine katıldığınız için teşekkür ediyor üstün başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Artık bambaşka bir hayat sizleri bekliyor. Meslek sahibi bireyler olarak mezun olmadan önce öğrencilik hayatınızın bu son evresinin her saniyesini dolu dolu geçirin. 70'den fazla öğrenci kulübünden size uygun olan bir tanesine katılın. Akademik eğitiminizin yanı sıra sosyal ve kültürel olarak da kendinizi geliştirin. Gelişimin önünde hiçbir set duramaz. Sizler de değişerek önünüze çıkan tüm engelleri yıkacaksınız. Trakya Üniversitesinin her ferdi size bu yolda rehber olacak ışık tutacaktır.
Sevgili Öğrenciler,Bilimin sınırında dolaşın, kendinizi zorlayın, teknolojiyi ve gelişimleri takip edin, girişimcilik ruhunuzun bir parçası olsun.
Edirne de okumak bir ayrıcalıktır, Trakya Üniversitesinde olmak ayrıcalıktır. Bu ayrıcalıkları hem okurken hem de meslek sahibi olduğunuzda göreceksiniz.
Son söz olarak siz Üniversiteli değil Trakya Üniversitelisiniz.”

KAYIT İŞLEMLERİ

Trakya Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında ÖSYS sonuçlarına göre Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıtlarının 14-18 Ağustos tarihlerinde yapılacağı bildirildi.
1) İsteyen adaylar 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında belgeleri tamamlayarak 'Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi Balkan Kongre Merkezi Edirne' adresine şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yapabileceklerdir. Belirtilen tarihlerde kayıtlarını yapan öğrencilerin, 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında öğrenci işleri otomasyon sistemi üzerinden kayıt yenileme (ders kaydı) işlemi yapmaları gerekmektedir.
2) İsteyen adaylar ise https://www.turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında elektronik kayıt (e-kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirmelerde Elektronik kayıt kullanılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekmektedir.
Elektronik ortamda https://www.turkiye.gov.tr adresinde “e-hizmetler” bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' bölümünden e-kayıt işlemini yapan öğrencilerin, aşağıda belirtilen belgeleri ve eğer yatırmaları gerekiyorsa katkı payı/öğrenim ücretlerini yatırdığına dair dekontu kayıt yenileme tarihleri (11-15 Eylül 2017) içerisinde Üniversitemizin ilgili birimlerine teslim etmeleri halinde kayıt yenileme (ders kayıt) işlemleri yapılacaktır.
Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıtlı öğrenciler, elektronik kayıt ekranında kaydı yapılmayarak yerleşmiş olduğu Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
 Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayanadaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ