28-30 Temmuz 2014 tarihleri arasında kutlanan Ramazan Bayramı nedeniyle resmi bayramlaşma, 28 Temmuz 2014 Pazartesi günü Köşk Düğün Salonu’nda yapıldı.

Saat 10.30’da başlayan bayramlaşmaya; CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Tugay Komutan Vekili Kadir Uslu, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, AK Parti Edirne eski milletvekili Necdet Budak, askeri erkan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Protokol mensuplarının törene katılanlarla bayramlaşmasının ardından, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı bir konuşma yaptı.

Dınkırcı, tüm katılımcıların ve Keşan halkının Ramazan Bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında şunları ifade etti:

“Öncelikle Ramazan süresince, sosyal yardımlaşmanın, dayanışmanın, paylaşmanın çok güzel örneklerini sergileyen siz değerli Keşan halkına müteşekkirim. Hep birlikte kamu ve kuruluşları itibarı ile bizler de buna destek olduk.

Keşan için bence geleceğe bakmak lazım. Gelin öncesine insanı alalım. Bugünden itibaren varsa bu işbirliğinden başlayalım. Keşan’ın geleceğine dair ciddi ümitlerim var. Ama bu konuda net ve somut adımlar atmak gerekir. Bunun için de benim istirhamım şudur: Bu sadece sözde kalmamalı, adına ister şirket deyin, ister tüketici birliği deyin, ister kooperatif deyin net ve somut adımlar atın.

Örnekler vereceğim; Mahmutköy’e bakıyorsunuz Kemal arkadaşım 80 kuruşa Santa Maria ile Deveci armutu satıyor. Küçükdoğanca’ya bakıyorsunuz Selahattin Gül ve kardeşleri 1 TL’ye armut satıyor. Armut şu an manav ve marketlerde 6-7 TL’ye satılıyor. Niye bizim bölgemizdeki üreticimiz kazanmasın, niye sanayicimiz kazanmasın? O halde bizim; adını siz koyun, siz tayin edin, kim kimle anlaşabilirse bu 3 modelden bir tanesini uygulamak zorundayız. Uygulanırsa Keşan’ımızın zaten aydınlık bir geleceği var. Keşan’ın ben geleceğinin aydınlık olduğunu biliyorum. Yeter ki bu dediğimiz birliktelikleri sergileyelim.

Geçen Ramazan Bayramı’nda siz de buradaydınız biz de buradaydık. Allah ömür verdi yine karşınızdayız. Ama aramızda olmayan büyüklerimiz var, aramızda olmayan küçüklerimiz var. Bu toprakları kanlarıyla vatan yapan şehitlerimizin bize bıraktıkları emanetlere bakalım. Gazilerimizi ve onların emanetlerine bir bakalım. Kendi köyümüzde kendi beldemizde engelli kardeşlerimiz vardır, onlara bir bakalım. Geçtiğimiz gün bir iade-i ziyarete gittik 17 yaşında bir kızımız var yatalak, annenin iki gözü ama, babanın bir gözü görmüyor, 1 çocukları da cezaevinde. Elbette biz kamusal anlamda bir takım destekleri sağlıyoruz. Bunun ötesine geçmek lazım. O vatandaşın topyekûn hayata entegrasyonunu sağlamak lazım. Benim istirhamım şu; bizler bu bölgenin geleceğini tespit eden kişi ve kuruluşlar olarak, birbirimizin kıymetini takdirini bilip, birlik ve beraberliğimiz anlamında eksik olan taraflarımız, bugünden itibaren sorgulamak zorundayız. Şair diyor ya; Âvâzeyi bu aleme Davut gibi sal, Bâki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş. Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi. Mal da yalan mülk de yalan, al biraz da sen oyalan. O halde bize düşen tek bir şey var, bizi biz yapan değerlerle bayramlaşmak. Bayramlarımızı özellikle yeni yetişen nesle hep beraber göstermek zorundayız. Önümüzdeki bayramlarda tekrar birlikte olmak umuduyla en kalbi duygularımla bir kez daha bayramınızı tebrik ediyorum. Sağlıkla, sıhhatle, sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmenizi diliyorum. Tarım, turizm ve hayvancığa bilimsel ve bütünsel bir bakış açısıyla bakmalıyız. Eninde sonunda tarıma,  gıdaya ve hayvancılığa dayalı olarak gelecek organize sanayi bölgesi, muazzam bir aydınlık vaad edecek bu bölgede. Saygı ve selamlarımı sunuyorum.”

Konuşmanın ardından resmi bayramlaşma sona erdi.




Öte yandan, resmi bayramlaşmada CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli’nin AK Parti, MHP ve muhtarların bulunduğu bölüme geçmeyip bayramlaşmaması da dikkat çekti. Milletvekili Değirmendereli’nin salona girip protokolle bayramlaştığı sırada ayağa kalkan bazı kişiler, o yöne doğru gelmeden protokolde kalması üzerine yerlerine oturdu.






ZİYARETLER...

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ve beraberindeki protokol mensupları bayramlaşmanın ardından bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Sırasıyla; Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Devlet Hastanesi, şehit Ahmet Anbarlı’nın ailesi ziyaret edildi.

Daha sonra ise Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, eşi Şaziye Dınkırcı ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’ne ait Saros Çocuk Evi’ni ziyaret etti ve burada kalan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.