Kurban Bayramı nedeniyle bayramın 1. günü olan 12 Eylül 2016 Pazartesi günü Keşan’da resmi bayramlaşma töreni düzenlendi.

Saat 12.30-13.00’da saatleri arasında Köşk Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine; Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, Uzunköprü Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Kemal Yıldız,  Keşan 4.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Demir, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, Keşan İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Mahir Sağlık, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Göksel Demiralp, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda ile dernek temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Kemal Yıldız, kendisinin Uzunköprü Kaymakamı olduğunu, Keşan Kaymakamlığı’na vekaletettiğini belirtti ve şunları söyledi: “Bayramlar birlik, kardeşlik ve huzur vesilesidir. Bu günlerde beraber olmak, sıkıntıları ve sevinçleri paylaşmak, dertleri ve kederleri unutmamıza vesile olur. 2 ay önce ülkemiz gerçekten sıkıntı bir süreç geçirdi. Bu 2 ay içerisinde devlet millet işbirliği içerisinde huzursuz ortam ortadan kaldırıldı. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz ve bu zor coğrafyada yaşamanın da bir bedeli var. Türkiye’de yaşamanın ve Türkiye’nin gelişmesinin de bedelleri var. Bir ve beraber olmamızın bu anlamda ülke için büyük bir önemi var.”

Ülkenin gündeminde terör olduğunu, PKK, FETÖ DAEŞ gibi terör örgütleri ile mücadele edildiğine dikkat çeken Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu millet çok sıkıntılar çekti ama sıkıntılardan hep birlikte bir güç olarak kurtuldu. Tüm sorunlarla baş edebilecek güçteyiz. Bu ruhu özellikle Trakya’da görüyorum. Trakya insanı ile ilgili ne düşünüyorsunuz diye sorsalar ilk akla gelen şey Trakya insanının ülkesine, vatanına ve milletine bağlılığıdır. Bu memleketten vatan haini çıkmaz. Bu insanlara hizmet de biz idarecilerin boyun borcudur. Kurban Bayramında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur duydum. İnşallah daha sonraki bayramlarda da sizlerle birlikte oluruz. Herkesin bayramının huzur ve barış içinde geçmesini, kırgınlıkların ve küskünlüklerin bayramlarda unutulmasını diliyorum.”

Protokol daha sonra Şehit Polis memuru Ahmet Can’ın ailesi, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Keşan Devlet Hastanesi’ne bayram ziyaretleri gerçekleştirdi.