Saç derisinde sivilce oluşması kadın, erkek ve çocuklarda sıklıkla oluşan bir sorundur. Her ne kadar yüzdeki sivilceler kadar sık rastlanmasa da ortaya çıkış nedenler, aynıdır. Bu sivilceler derinin aşırı yağlı olmasından en çok enfeksiyona bağlı olarak meydana gelir. Enfeksiyon nedeniyle oluşan sivilceler genellikle kafa derisinin saç çizgisine yakın bölgesinde ve üst kısmında görülür. Bu sivilcelerin içi doludur ve çok kaşıntılı olabilirler. Kaşımak daha ciddi yaralara ve iltihabın yayılmasına neden olacağı için elleri bu sivilcelerden uzak tutmak gerekir. Daha büyük boyutlarda vardır. Bu büyük sivilceler yağ tabakası içermez ancak iltihaplanırsa kalıcı yara izlerine siyahımsı kabuklanmaya neden olabilir.

Neden oluşur;

-Saçta kepek oluşması

-Kafa derisinin aşırı yağlı oluşu

-Kafa derisi bakımının iyi yapılmaması

-Bazı ilaçların yan etkisi

-Vücutta hormonların dengesizleşmesi

Hafif ve küçük sivilceler için mantara karşı, antibakteriyel şampuanlar ve şampuanınızın organik olmasına özen gösterin. Antibiyotik içeren kremleri tercih edin. Şampuanınıza bir miktar çay ağacı yağı ekleyebilirsiniz. Kuru saç tipine sahipseniz nemlendirici özelliğine sahip şampuan tercih etmelisiniz. Saç şekillendirici ürünlerden uzak durmanız gerekmektedir bu tür ürünler saç derinizin hava almasını engelleyebilir tahriş olmasına neden olabilir. Ek olarak kepek sorunu yaşamasanız bile kepeğe karşı etkili şampuan kullanmanız sivilce oluşumunu engellemede yardımcı olur.

Saçınızı kısa tutun. Uzun saç derinizin hava almasını engeller, bakteri oluşumunu tetikler bu durum sivilcelenmeye neden olur. Doğal ürün tarifi vereceğim; 1 adet limonla 1 kaşık suyla sulandırarak kafanızdaki sivilcelere sürebilirsiniz. 15 dakika bekledikten sonra şampuan ile saçınızı yıkayabilirsiniz. Kesinlikle sivilceleri patlatmamalısınız, sivilcelere neden olan bakterin daha da dağılmasına neden olabilirsiniz. Daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz verdiğim eğitimlere katılabilirsiniz.

                                                                                                              GÜZELLEŞMEK DİLEĞİYLE