HABER MERKEZİ
Trakya Bölgesi Ağustos ayı ekonomi verileri hakkında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Şahin şunları söyledi: “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayınlanan Ağustos ihracat rakamlarına baktığımızda Tekirdağ’ın Ağustos ayında 78 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek Bölge illeri arasında en yüksek ihracatı yapan il olduğunu görüyoruz. 2017 yılı ile 2016 yılı Ocak-Ağustos dönemi karşılaştırıldığında, Tekirdağ 2017 yılı Ocak-Ağustos döneminde 545 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş ve Tekirdağ’ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 74 milyon dolar artmıştır. Aynı dönemde Kırklareli ili ihracatında ise bir önceki yıla göre 31 milyon dolarlık azalış meydana gelmiştir. Edirne 2017 yılı Ağustos ayında 3,7 milyon dolar, 2017 yılı Ocak-Ağustos döneminde 22,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatında kayda değer bir değişme olmamıştır."

KIRKLARELİ AĞUSTOS AYINDA EN ÇOK İHRACATI ALMANYA’YA GERÇEKLEŞTİRDİ

Edirne'nin en çok ihracat yaptığı ülkenin Bulgaristan olduğunu dile getiren Şahin, "Bölge illerimizin ihracat yaptığı ülkelere baktığımızda ise 2017 Ağustos ayı itibariyle Edirne ilinin en çok ihracat yaptığı ülke Bulgaristan olmuştur.  Bulgaristan’ı Somali, Uganda, Arnavutluk ve Tayland takip etmiştir. Kırklareli ilinin 2017 yılı Ağustos ayı itibariyle en çok ihracat yaptığı ülke ise Almanya olmuştur. Almanya’yı Çin Halk Cumhuriyeti, Filipinler, Malezya ve Hollanda izlemiştir. Tekirdağ’ın 2017 Ağustos ayında en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke ise Almanya olmuştur.  Tekirdağ’ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin Avrupa ülkeleri olduğu dikkat çekmektedir." ifadelerini kullandı.

 EDİRNE’DE AĞUSTOS AYINDA 20 ŞİRKET KURULDU

Şahin açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: "Bölgemizde Ağustos ayı içerisinde kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini incelediğimizde Tekirdağ’da 63, Kırklareli’de 17, Edirne’de ise 20 şirket kurulduğunu; Tekirdağ’da 8, Kırklareli’de ise 1, şirketin kapandığını görüyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ