HABER MERKEZİ

Sanayi Kavşağı’nda yürütülen çalışmalar nedeniyle önümüzdeki hafta başından itibaren Özel Keşan Hastanesi ve Keşan Şehirlerarası Otogarı tarafına geçişler, yaklaşık 10 gün süreyle İstiklal Caddesi üzerinden yönlendirme tabelalarıyla eski cezaevi karşısındaki Muhtar Ali Çevikel Caddesi’ni takiple Değirmentepe karşısındaki kavşak üzerinden sağlanacak. Ayrıca Keşan Küçük Sanayi Sitesi’ne girişler de yine bu kapsamda sürekli olarak Muhtar Ali Çevikel Caddesi üzerinden sağlanacak. 10 günden sonra karşıya gidiş ve geliş için stabilize şekilde koridor açılacak. Kavşakta yaklaşık 1 aylık süre zarfında yoğun bir çalışma yürütülecek. Bu çalışmanın hemen ardından da söz konusu kavşakta asfaltlama çalışmaları yapılacak.

Sanayi Kavşağı Projesi’ni yürüten Doğusan İnşaat A.Ş.’nin Proje Müdürü Gültekin Demirci, 13 Nisan 2018 Cuma günü Enez Yolu’ndaki şantiyede, Sanayi Kavşağı’nda önümüzdeki günlerde yürütülecek çalışmalar ve yapılacak trafik yönlendirmeleriyle ilgili bilgi verdi ve kısa vadede 10 gün uzun vadede 1 aylık süre zarfında Keşanlılardan anlayış beklediğini anlattı.

Sanayi Kavşağı Projesi’nde en önemli kısma gelindiğini belirten Demirci, “Trafiği yönlendirme anlamında yaklaşık 1 aylık bir sıkıntı dönemimiz olacak. Önümüzdeki hafta başından itibaren pazartesi veya Salı günü o bölgedeki trafiği komple kesip trafik aktarmaları yapacağız. Anayol trafiğini köprü üstüne alıp şehir içi trafiğini yan yollara vermek istiyoruz.” dedi.

Bölgedeki sürücüleri ters yön olmasına rağmen bazı geçiş noktalarını kullanmaktan bir türlü vazgeçiremediklerinin altını çizen Gültekin Demirci, “Kavşağın 20 gün veya 1 ay boyunca komple kapatılması düşünülüyordu. Ancak biz vatandaşlarımızın, esnaflarımızın ve sürücülerimizin mağdur duruma düşmeleri için düzenlemeler yapıyoruz. 10 gün süre boyunca yönlendirmeler yapıp sonrasında daha az mağduriyet için firma olarak akan trafik altında çalışmalar yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

Çanakkale istikametinden gelen sürücülerin şehir içine girişi için tabela ile yönlendirmeler yapacaklarına vurgu yapan Demirci, “Buradan gelen sürücüler Enez Kavşağı’nı kaçırmaları halinde köprü üstünden geçip Değirmentepe yakınındaki yon yolu ve bağlantılı kavşağı kullanarak şehir içine girebilecekler. Otogar ve Özel Keşan Hastanesi’ne geçmek isteyenler de genel anlayış olarak İlçe Trafik Müdürlüğü’nün bulunduğu alandaki yolu kullanmalılar. Aksi durumlarda araçların kafa kafaya çarpışıp istenmeyen durumların karşılaşılmasına neden olunabilir. Vatandaşlarımızdan Sanayi Kavşağı ile ilgili 10 günlük anlayış bekliyoruz. Sonrasında hastane yönüne doğru gidiş ve geliş için koridor açılacak. Okullar kapanana kadar yan yolları da bitirmek istiyoruz. Yan yolların yapılmasıyla trafiğin çok ciddi şekilde rahatlayacağını düşünüyorum.” dedi.

Gültekin Demirci, bu proje içinde olmasa da Karayollarının programında ana yoldan Sanayi’ye direkt olarak geçiş yapılabilecek bir düzenleme üzerine de çalışmalar yapıldığını ve ilerleyen süreçte bunun hayata geçirileceğini ifade etti.