HABER MERKEZİ

Bakanlık yetkililerince yapılan tespitlere göre, güneş Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları için Hatay-Erzin, Niğde-Bor ve Şanlıurfa-Viranşehir aday bölgeler olurken; rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları için Saros, Kıyıköy ve Gelibolu aday bölgeler olarak gösterildi.

Öte yandan Saros, Kıyıköy ve Gelibolu’da kurulmak istenen deniz üstü rüzgar Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları projesi, yaklaşık bin megavat kapasiteyle dünyanın en büyük, Türkiye’nin de ilk projesi olacak. 

DENİZLERİMİZİ KİM BİLİR NE TEHLİKELER, NE YIKIMLAR BEKLİYOR?

Konuyla ilgili olarak sosyal paylaşım sitesinde, Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu ve Trakya Platformu Hukuk Kurulu Üyesi Avukat Bülent Kaçar, şunlara yer verdi: Kimin için enerji, ne için enerji? Trakyalılara sorulmadan Saros Körfezi’ne, Gelibolu’ya, Kıyıköy’e yapılmak istenen bu deniz üstü RES’ler için denizlerimizi kim bilir ne tehlikeler, ne yıkımlar bekliyor? Saros Körfezi Yayla Sahili’ne yapılan Limanın yok ettiği koca bir sahil halen bakanlıkların gözünün içine bakıyor. Bu projeler ile Trakya’da deniz ekosistemleri, balıkçılık ve turizm büyük bir darbe alabilir.”