Saros Körfezi Turizm Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Mustafa İşçimen, dün yaptığı açıklamada Keşan ve yakın bölgemiz için bir süredir ortaya atılan “sağlık turizmi” öngörüsünün son derece olumlu olduğunu ancak bunun hayata geçirilebilmesi için altyapı,  fizibilite çalışmalarının yapılması, iyi bir organizasyonun ve rotasyonun olması gerektiğini kaydetti. 

9 DERE MEVKİİMİZ, GÖKÇETEPE SAHİLİMİZ VAR

Sağlık turizminin alternatif turizm içersinde yer alan çok önemli bir konu olduğuna dikkat çeken İşçimen, “Özellikle bizim bölgemiz açısından ilerisi düşünüldüğünde çok iyi bir atılım ve öngörü. Ben şu an için bu durumu bir öngörü olarak değerlendiriyorum. Çünkü düşünülen bir projenin öngörü olmaktan çıkması için gerçekleştirilmesi gerektirir bu da bu işin, yatırımın ciddiyetini ortaya koyar. Şu an için sağlık turizmi bizim bölgemiz için bir öngörüdür. Biz turizm yatırımcılarının da öngörüleri içinde sağlık turizmi yer alıyor. Çünkü bölgemizde Korudağ’da 9 Dere mevkii denen bir mevkii var. Bınların hemen yanında diyebileceğimiz bir yakınlıkta Gökçetepe sahilimiz var. Gökçetepe son 2 yılda Altınoluk’a oksijen miktarı olarak yaklaşan bir bölge. Yapılan son ölçümlerde bu durum gayet net bir şekilde ortaya çıkıyor. Altınoluk’taki aşırı ve plansız yapılaşma buradaki oksijen oranında düşmeye neden oldu. Buna karşın bizim Gökçetepe’nin daha doğal kalması oksijen anlamında gerçekten çok olumlu sonuçlar veriyor.” dedi.

ORMANLIK ALANLARA KURULAN HASTANELER, POLİKLİNİKLER VAR

Sağlık turizmini düşünürken sadece Keşan için düşünülmemesi gerektiğini de kaydeden ve halen yapımı devam eden yeni hastanenin çok modern olması nedeniyle yurt içinden ve yurt dışından hasta çekebileceğini ancak bunun yeterli olmayacağını ileri süren İşçimen, şöyle konuştu: “Sağlık turizminin doğa ile iç içe olan ayrı bir bölümü var. Astım, akciğer ve bazı fiziksel rahatsızlıkların tedavi edildikleri ormanlık alanlar var. Oksijen ile azotun karıştığı ortamlara kurulan hastaneler ve poliklinikler var. Oraya yönelik turizm var. Bence bölgemizde bu tür sağlık turizmin daha çok ön plana çıkarılmalı. Korudağ ve Gökçetepe sahilinin sağlık turizmi için daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Bölgemizin sağlık turizminde geleceğinin olduğunu düşündüğünü de söyleyen İşçimen, ancak bunun için de altyapı, fizibilite çalışmalarının yapılması, iyi bir organizasyonun ve rotasyon gerektiğini belirtti.

KEŞAN’IN HAVASININ TEMİZLİĞİ MALUM

Bir soru üzerine yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin yerinin seçimi konusunda da görüş belirten İşçimen,Keşan’ın şu anki hava temizliğinin ne kadar olduğu kamuoyunca malum bir durum. Keşan’a yapılmakta olan yeni hastane böyle bir hava sirkülasyonu içerisinde yer alacak. Gerçi Ferhatağa deresinin olduğu bölümden bir hava koridoru var ama Keşan’ın havası doğalgaz gelmene kadar bu durumda sürecek. Doğalgaz Keşan’a geldiğinde bu söylediklerim tamamen değişecektir. Doğalgaz gelene kadar Keşan’ın havasındaki sıkıntı yeni hastanede de kendisini gösterecek. Hastanenin içersindeki havayı makinalar kullanarak temizleyebilirsiniz ama önemli olan çevredeki havanın da temiz olması gerekir” diye konuştu.

YENİ KEŞAN HASTANESİ KEŞKE DESTEK KITALARI’NIN OLDUĞU YERE YAPILSAYDI

İşçimen son olarak yeni hastane inşaatının şu an yapılmakta olduğu yer yerine, Destek Kıtaları’nın olduğu yere yapılmasının daha iyi olacaktı düşüncesinde olduğunu da ifade etti ve “Destek Kıtaları şu an atıl duran bir durumda. O askeriye oradan alınıp başka bir yere taşınsaydı, oraya da yeni hastane daha iyi bir şekilde yapılabilirdi. Giriş, çıkışlar daha rahat olurdu. Oradaki ormanlık alan çok daha güzel bir şekilde kullanılabilirdi. Ben, yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin Destek Kıtaları’nın bulunduğu alana yapılmasının daha iyi olacağını yeğleyenlerdenim. İlerleyen dönemde Keşan’ın 2020 vizyonunda sağlık turizminin bir yeri olduğunu söyleyebilirim.” diye konuştu.