GİZEM GÖRÜR

Durak, bölgeyle ilgili verilen sözlerin hep havada kaldığını söyledi.

ÇOK FAZLA BİR HAREKETLİLİĞİN OLACAĞINA İNANMIYORUM

Açıklamasına, “Bölgede yaşanan yoğunluk, Ramazan Bayramı’ndan sonra sona erdi.” diyerek, başlayan Durak, şunları söyledi: “Biz bu yıl ciddi bir yoğunluğun yaşanacağını bekliyorduk ancak, şu anda çok fazla bir yoğunluk söz konusu değil. İnsanların ekonomisinin kötü olması nedeniyle, çok fazla bir yoğunluğun olmadığını görmekteyiz. Ramazan Bayramı’nda insanlar hem bayramını hem de tatillerini yapmış oldu. Umarım geri kalan zaman diliminde hareketlilik yaşanır ama çok fazla bir hareketliliğin olacağına inanmıyorum.”

ÇÖP SORUNUMUZ YOK ÇÜNKÜ YOĞUNLUK YOK

“Sazlıdere’de daha önce çöplerin toplanmaması anlamında sıkıntılar vardı. Bu sıkıntılar devam ediyor mu?” şeklindeki soruya cevap veren Serdar Durak, sözlerine şöyle devam etti: “Çöp toplama anlamında çok fazla sıkıntı yok. Çünkü yoğunluk yok. Yoğunluk olmadığı için sıkıntı yaşanmıyor.”

SAROS KÖRFEZİ CENNET DEĞİL, CEHENNEME DOĞRU GİDİYOR

Sazlıdere ve bölgede imar planlarının yapılacağı yönünde söylemlerin olduğunu hatırlatan Durak, sözlerini şöyle tamamladı: “Bölgeyle ilgili planlar ve projeler sürekli olarak dillendiriliyor. Ancak bu konuda yapılan bir icraat yok. Hatta bir İl Genel Meclisi Üyesi’nin, ‘Sazlıdere’ye kanalizasyonun yapılması, 2017 yılı programına alındı.’ şeklinde söylemleri olmuştu. Fakat ortada yapılan bir çalışma yok. Sazlıdere için sadece söz vermekten başka yapılan bir şey yok. Sözler ve söylemler hep havada kalıyor. Biz artık kandırılmaktan bıktık. Sorunların giderileceğinden yana umudumuz kalmadı. Bölgenin turizm cenneti olacağı dile getirilirdi. Ancak Saros Körfezi cennet değil, cehenneme doğru gidiyor. Bölgenin geleceği karanlık diyebiliriz”