Satranç Turnuvası’nda ödüller sahiplerini buldu      

HABER MERKEZİ

Keşan Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye Satranç Federasyonu ile Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün de destek verdiği XV. Keşan Belediyesi Uluslar arası Açık Satranç Turnuvası’nın ödül töreni dün gerçekleştirildi.

Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan; Keşan Belediyesi’nin bu yıl XV.’sini gerçekleştirdiği Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda 166 sporcu mücadele etti. Türkiye, Kırgızistan, Yunanistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Rusya ve Özbekistan olmak üzere 9 farklı ülkeden sporcunun katıldığı turnuvada 27 de Keşanlı satranç sporcusu yer alıyor.

Turnuvadaki sporcular arasında 4 Grand Master (Büyük Usta), 3 International Master (Uluslararası Usta), 1 WIM (Woman International Master (Bayan Uluslararası Usta), 3 FIDE Master (FIDE Ustası) da yer aldı.

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli Erdoğan Demir’in sunumunda gerçekleştirilen ödül törenine; Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve Keşan Belediye Başkan yardımcıları Cengizhan Aktan, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan turnuvaya sponsor olan firma temsilcileri ve sporcular ile aileleri ve hakemler katıldı.

Ödül töreninde açış konuşmasını yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan şunları söyledi: “Sayın Satranç Federasyonu yetkilileri, çok değerli misafirlerimiz, sevgili konuklarımız ve satrançseverler, satranç ustalarımız, hepiniz ödül törenimize hoş geldiniz. Bir turnuvamızın daha sonuna geldik. Burada önemli olan müsabakalara katılmak. Tabi ki sonuçta turnuvada elenenler olacak. Ama özellikle turnuvaya katılan Keşanlı evlatlarımıza sesleniyorum. Burada fırsat bulamayacağınız değerli satranç ustaları ile müsabaka yapma şansı buldunuz. Sizler için bu gerçekten büyük tecrübe. Ben turnuvaya katılan yerli yabancı bütün sporculara teşekkür ediyorum. Umarım bir seneki turnuvada da sizlerle birlikte oluruz. Allah tekrar birlikte olmayı kısmet etsin. Hepinize saygılar sunuyorum, teşekkür ediyorum.” dedi.

Özcan’ın konuşmasından sonra Türkiye Satranç Federasyonu Edirne İl Temsilcisi ve Turnuva Koordinatörü İlker Sarıtekin söz alarak turnuva hakkında bilgiler verdi ve şöyle konuştu: “Öncelikle bu turnuvayı 15 yıldan bu yana kesintisiz olarak düzenleyen ve büyük katkı veren başta Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’a, Keşan Belediye Başkan Yardımcımız Cengizhan Aktan’a, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mücahit Erdoğan ve müdürlük personeline teşekkürü bir borç biliyorum. Turnuvamıza 25 farklı ilimizden 133 yerli sporcu, Türkiye, Kırgızistan, Yunanistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Rusya ve Özbekistan olmak üzere 9 farklı ülkeden 33 yabancı sporcu olmak üzere toplam 166 sporcu katılmıştır. Sporcularımızın yanlarında gelen yakınları ile birlikte 1 hafta boyunca toplam 300 kişi Keşan ekonomisine katkı sağlamıştır.”

Keşan Belediye Başkanlığı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Edirne Gençlik Hizmetleri 
ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen turnuvaya bu yıl; Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, Hotel Prestige Şapçı, Otel Taşkın, Hotel Ürek, Özbingöl Yapı Ltd. Şti. CYM Teknik Yapı, İstek Mangal Kömürü-Odun Linyit Kömürü Ahmet İstek, Özer Kardeşler İnşaat, İlksen Mühendislik, Zümbüller Kereste-Yapı Malzemeleri, Özbay Enerji Mühendislik, Keşan Fırıncılar Derneği, Keşan Tuhafiyeci ve Manifaturacılar Odası, Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası, Keşan Bakkal ve Manavlar Odası ile Saros Hotel sponsor olarak destek verdi.

Ardından Keşan Belediye Başkanı Özcan tarafından turnuvaya katkı sunan oda, dernek ve firmalara teşekkür plaketlerini takdim etti.

Özcan daha sonra da turnuvada görev yapan hakem ve gözlemciler Derya Özkan (Başhakem), Rafet Gülmez (Başhakem Yardımcısı), İlker Sarıtekin (Başhakem Yardımcısı), Rıdvan Bilgin, Mustafa Çakır, Mustafa Alcan, Engin Kesmen, Umut Güney, Ayşe Güney ve İsmail Çalışkan (Gözlemci) plaketlerini sundu.

Daha sonra turnuvaya katılan yerel sporculara Türkiye Satranç Federasyonu tarafından hediye edilen satranç takımları sponsor firma temsilcileri tarafından takdim edildi.

Rafet Gülmez, turnuvanın düzenlenmesinde ve başarıyla gerçekleştirilmesinde emeği geçen Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Cengizhan Aktan, Mücahit Erdoğan ve Derya Özkan adına Ankara’da fidan dikileceğini söyledi ve bu konu hakkında hazırlanan belgeleri kendilerine takdim etti.

Törende daha sonra turnuvada kategorilerinde dereceye girenlere, emektar ve en küçük sporcuya madalya ve kupa ile para ödülleri ve satranç takımı hediyeleri protokol konukları tarafından takdim edildi.

              

Turnuvada verilen ödüller ve kazananlar şöyle: