HABER MERKEZİ

Keşan Belediyesi’nin ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini ve taşeron işçilerin maaşlarının artık ödenemeyecek hale geldiğini hatırlatarak, sözlerine başlayan Savcu, şunları söyledi: “Taşeron işçiler, 3 aylık maaşlarını halen alamadı. Bazı tanıdığımız taşeron işçi kardeşlerimizde maaşlarını alamadıklarından yana dert yanıyor. Belediyenin ekonomik durumunun neden bu kadar kötü duruma geldiğinin ise, ayrıca sorgulanması gerekiyor. Ama bunun cevabını Keşan Belediye Başkanı ve idari kadro daha iyi bilir. Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan, MHP’li başkan Mustafa Ürek’ten belediyeyi devir almıştı. O dönem Sayın Özcan, Ürek’i çalışanların maaşlarını ödeyemediği için eleştirilerde bulunmuştu ve göreve geldiklerinde yaşanan sorunu kökünden çözeceklerini dile getirmişti. Ama iş başına gelince, Sayın Özcan taşeron işçilerin maaşlarını ödeyemez duruma geldi.”

BELEDİYE YILLARDIR TAHSİL EDEMEDİĞİ SU ALACAKLARININ PEŞİNE DÜŞTÜ

Keşan Belediyesi’nin vatandaşa su borçlarıyla ilgili tebligatlar göndermeye başladığına kayıt düşen Fahrettin Savcu, “Belediye yıllardır tahsil edemediği su alacaklarının peşine düştü. Keşan’da belediyeye su borcu olmayan vatandaşımız yok gibi. Roman kardeşlerimizin yüzde 90’ının su borçları var. Ama makasın ağzı baştan açılmış. Su konusunda, işin ucu sıkı tutulup, gerekli mekanizmaların kurulması gerekiyordu. Ama bu olmadı ve borçlar birikerek bugünlere kadar geldi. Vatandaş, biriken borcunu ödeyemeyecek durumda olduğu için mağdur duruma düştü. Bazı vatandaşlarımıza bin- 2 bin lira gibi su borcunun geldiğini gördük. Ancak kış mevsimine girilmesi nedeniyle birçok vatandaşımız bu borçlarını ödeyecek durumda değil. Borçların kışın değil; yaz mevsiminde istenmesi gerekirdi. Acaba su borçları tahsil edildikten sonra taşeron işçi kardeşlerimizin maaşları ödenecek midir? Vatandaş, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine oy verirken, sorunların çözülmesi ya da yeni projeler üretmesi için oy vermektedir. Örnek vermek gerekirse; Keşan’da 10 milyon lira su alacağı varsa ve bunun 1 milyon lirası tahsil edildiğinde sorun çözülecek midir? Vatandaşlarımız bu konuda şikayetlerini bizlerle paylaşıyor. Ödemeler konusunda, vatandaşlara kolaylık sağlanmasını istiyoruz.” dedi.

KEŞAN BELEDİYESİ KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR

Keşan Belediyesi’nin vatandaştan su borçlarını tahsil etmek için tebligat gönderdiğini ancak seçilmiş olan meclis üyelerinin ya da başkan yardımcılarının borçlarını ödeyip-ödemediğini soran Savcu, şöyle konuştu: “Meclis üyelerinin ve başkan yardımcılarının borçlarının olup-olmadığının kamuoyuyla paylaşılmasını istiyoruz. Edinilen bilgiye göre; yaklaşık 2,5- 3 ay önce belediye başkan yardımcılarımızdan birinin çocuğunun su saatinin arızalı olduğu iddia edilerek değişim yapıldı ve sıfır sayaç takıldı. Soruyorum; eski su saatinin borcu var mıydı, varsa da bu para ödendi mi? Ödendiyse bunun makbuzu var mıdır? Sıfır su saati arızalandığı için mi yoksa borcu olduğu için mi değiştirildiği konusunda kamuoyunun aydınlatılmasını bekliyoruz. Fakir-fukaraya su borcunun ödenmesi için tebligat yapılırken, belediye başkan yardımcımızın çocuğunun su saatinde de aynı duyarlılık gösterilmiş midir? Belediye başkan yardımcısının çocuğunun su borcu, sayaç değişimiyle birlikte sıfırlandıysa hala o koltukta oturacak mıdır? Keşan Belediyesi kimsenin babasının çiftliği değildir. Erikli’nin sosyal tesislerinde, gündüz mesai saatlerinde alkol almakla belediyecilik olmaz.”

UFAK KURNAZLIKLARLA UĞRAŞMASINLAR

Fahrettin Savcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Özcan ve yanındaki ekibinin su saati değiştirilmesi gibi ufak kurnazlıklarla uğraşmasınlar. Bunlar küçük düşünen insanların yapacağı işlerdir. Vatandaşa borcunu öde diyorsan önce siz seçilmişler borçlarına sadık olmalıdır. Siz seçilmişler vatandaşa rol model olmalısınız. Siyaset içerisinde olan insanlar olar, birbirimizi takip ederiz ve yanlış varsa söyleriz, doğru varsa takdir ederiz. Seçilmişler, temiz su gibi olmalılar.”

MEHMET ÖZCAN’IN İŞİ KOLAY DEĞİL

Su saati konusunun altından çok fazla su akacağının altını çizen Savcu şunları söyledi: “Bu iş kaçak su kullanımına kadar gideceğini düşünüyorum. Bu saat, 24 saate yayılacaktır. Bu su saatiyle kalmaz. Bundan ötürü Sayın Mehmet Özcan’dan su saati konusundaki araştırmayı yapmasını bekliyoruz. Biz Sayın Mehmet Özcan’ı kişisel anlamda seviyoruz. Ancak halkçı ve demokrat bir belediye başkanıysa su saati değişimini takip edip, gerçekleri açıklamasını bekliyoruz. Sayın Başkanımız Mehmet Özcan’ın da işi kolay değil. Çünkü bazı belediye başkan yardımcılarının ve bazı çalışanların çocuklarının yüksek fiyatlarla çalıştırılmaları, pazaryerinin durumu gibi konular ister istemez canını sıkıyor.”

SEÇİM RÜŞVETİ MİYDİ?

Fahrettin Savcu sözlerini şöyle tamamladı: “Su paralarının geçmişte, tahsil edilmemesinin nedeni seçim rüşveti miydi? Seçim rüşveti olarak zamanında kullanıldıysa, o zaman vatandaşın borçlarını af edin. Belediye su borçlarının tahsili konusunda ciddi bir sistem oturtması lazım. Aksi halde gelecekte ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalınabilir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ