Çanakkale Valiliği, Eceabat Belediyesi ve 18 Mart Bisiklet Grubu tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Çanakkale Şehitlere Saygı Turu”na Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 2000 bisikletçi katıldı.

5-6 Nisan 2014 Cumartesi ve Pazar günleri iki etapta gerçekleştirilen tura; Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği), Keşan Doğa Sporları Topluluğu (KEDOST) Keşan Bisiklet Grubu ve Saros Doğa Sporları Topluluğu (SARDOS)’ndan çok sayıda bisikletçi de  katıldı.







İlk gün, 32 kilometrelik Kabatepe-Conkbayırı etabı pedallandı.

İkinci gün Eceabat’tan başlayan tur, Alçıtepe’deki öğle molasından sonra Çanakkale Şehitler Abidesindeki yapılan törenlerle son buldu. Tur sırasında bisikletçiler yaklaşık 70 km. pedal çevirdi.

Askeri Bando’nun da marşlar eşliğinde verdiği konser sonrası Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ ve 18 Mart Bisiklet Grubu Başkanı Murat Varol’un konuşmalarının ardından, katılan kurum ve kuruluşlara plaketler verildi. Keşan DOÇEK de Türkiye’nin en aktif grubu olarak ödül aldı.

DEMİRADAM, PARKURU

HEM KOŞTU HEM PEDALLADI

Öte yandan, “Demiradam” unvanına sahip KEDOST Sporcusu Uz. Dr. Seha Özden, organizasyonun ilk günkü bölümünde, Kabatepe - Conkbayırı etabını koştu. Özden, 32 kilometrelik maratonun ardından, ertesi gün de 70 kilometrelik Çanakkale Şehitlere Saygı Turu’nu bisikletle tamamladı.