Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda, cinnet geçiren Piyade Çavuş A.B.G. tarafından şehit edilen 3 askerden biri olan Piyade Er Akın Buluş (23)’un Yenimescit Mahallesi İklim Sokak üzerindeki baba ocağına ateş düştü.

Dün, sabah saatlerinde eve giden askeri yetkililer, şehit Piyade Er Akın Buluş’un annesi Zekiye ve babası Hakkı Buluş’a acı haberi verdi. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen aile gözyaşlarına boğularak, sinir krizi geçirdi. Acı haber üzerine fenalaşan aileye hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti. Öte yandan şehit evi ve çevresindeki binalara Türk bayrakları asıldı. Komşu ve akrabalarının başsağlığına geldiği Buluş ailesi, güçlükle ayakta durabildi. Oğullarının şehit olmasıyla birlikte büyük üzüntü yaşayan aileyi yakınları teselli etmeye çalıştı.

AİLE, TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bahri Kantoğlu, daire amirleri, askeri erkan, siyasiler ve vatandaşlar da anne Zekiye ve baba Akın Buluş’a taziyelerini iletti. Keşan İlçe Müftüsü Ertuğrul Koyuncu da şehidin evi önünde dua okudu. 1994/1 tertip olarak vatani görevini yapan Akın Buluş’un 2’si kız, 1’i erkek 3 kardeşinin bulunduğu belirtildi. Akın Buluş’un teskeresine 15 gün kaldığı ve uzman er olmak için sınava girdiği bildirildi.

CENAZE TÖRENİ BUGÜN

Piyade Er Akın Buluş’un cenazesinin bugün helikopterle Keşan’a getirileceği ve ikindi vaktinde, İki Minareli Çarşı Camii’nde düzenlenmesi beklenen askeri törenle toprağa verileceği kaydedildi.