HABER MERKEZİ

2017-2018 Av Sezonu'nun 19 Ağustos 2017 tarihinde başlayacağını ifade eden Mermi, av pul bedellerinin 110 TL olduğu, bu pulları almak için avcıların 19 Ağustos'u beklememelerinin, kendi yararına olacağını söyledi. Selçuk Mermi, AVBİS uygulamasının bu yıl da devam edeceğini ancak avlanma günlerinde bazı değişiklikler yapıldığını dile getirerek, "Avcılarımız, yine AVBİS üzerinden izin almak şartıyla, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri avlanabilecek. Avcılarımız, geçtiğimiz yıl haftanın 7 günü, yine izin alarak avlanabiliyordu. AVBİS uygulaması başladığından bu yana dernek olarak üye kaybı yaşadık. Yaşı ilerleyen üyelerimiz, internette bu sisteme giremedikleri için avcılığı bıraktılar. Ayrıca, avlanma süresinin 3 güne indirilmesi, üye sayımızı biraz daha düşürecektir diye düşünüyorum." dedi.

ŞİKAYET EDİLEBİLECEK

Üye kayıplarının, dernekleri zor durumda bırakabileceğini kaydeden Mermi, "Ayrıca, AVBİS'ten, avlanacağı bölge ile ilgili izin alan avcı, av bölgesini bölen yolun karşısına geçtiğinde cezai işlemle karşı karşıya kalabiliyor. Bu da avcıların zaman zaman sıkıntı yaşadığı bir durum. Ayrıca, sezon açılmadan 1 ya da 2 hafta önce, bölge dışından gelenler üveyik avı yapılıyor. Bu kaçak avcılığı görenler de av sezonunun açıldığını zannediyor. Bu nedenle, 19 Ağustos 2017 tarihinden önce avlananları gören vatandaşlarımız, ilgili mercilere şikayet edebilirler." diye konuştu.

SALI GÜNÜ DE DOMUZ AVI OLABİLECEK

Selçuk Mermi, özellikle ayçiçeği ve mısır üreticisinin korkulu rüyası halini alan domuzların avlanmasıyla ilgili de şöyle konuştu: "Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri dışında, Salı günleri de sadece domuz avı yapılabilecek. Bunun için de yine AVBİS'ten izin alınması gerekiyor."

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ