GİZEM GÖRÜR

Dost, asıl sezonun 10 Temmuz’dan sonra başlayacağını, Ağustos ayında ise doluluk oranının artacağını öngördüğünü bildirdi

10 TEMMUZ’DAN SONRA YOĞUNLUK BAŞLAYACAK

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hareketliliğin başladığını belirterek sözlerine başlayan Dost, şunları söyledi: “Saros Körfezi’nde 10 Temmuz gelmeden işlerde çok fazla bir yoğunluk yaşanmıyor. 20 Temmuz’a kadar ciddi bir yoğunluk başlayacaktır. Daha sonra Ağustos ayı izinleri başladığı zaman yeniden bir yoğunluk yaşanacaktır. Sahillerimizde çalışan ve iyi hizmet sunan işletmelerde doluluk yaşanıyor.”

SORUNUN ACİLEN ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKİYOR

Sahillerde kimlik bildirim sistemi uygulamasıyla birlikte belli bir düzen geldiğinin altını çizen Selim Dost, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni sistemle birlikte ayakçı diye tabir edilen insanların sayısında ciddi bir düşüş yaşandı. Ancak bu oran yüzde 20 seviyelerine kadar düştü. Bunlar konusunda ilgililer yeterli çalışmaları yapıyorlar ama biraz daha sıkı tutulmasında fayda var. Ayrıca, emlakçı olmayan ama 60 tane ev toplayıp, kimlik bildirim sistemi kuran kişiler de mevcut. Bir emlakçı ev kiralama konusunda sözleşme yapabilir ama bir vatandaş kimlik bildirim sistemi kurup başkalarının evlerini kiralama yapamaz. Bu kişilerin ticaret yapabilme durumu söz konusu değildir. Yetkililerin bu tür konulara da el atıp sorunu acilen çözüme kavuşturması gerekiyor. Bu kişilere ne tür cezalar kesileceğinin iyi araştırılması gerekiyor.”

SİSTEM YENİ OLDUĞU İÇİN AKSAKLIKLAR YAŞANACAKTIR

Kimlik bildirim sistemi uygulamasında aksaklıkların yaşandığına kayıt düşen Dost, sözlerini şöyle tamamladı: “Sistem yeni olduğu için aksaklıklar yaşanacaktır ama bunun sürekli kontrol edilmesi gerekiyor. Bu uygulama oturduğunda hiçbir problem kalmayacaktır. Yetkililerin bu konuda daha hassas olmalarını istiyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ