Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, yağmur yağışını değerlendirdi.
Şen, geçen Pazar günü itibari ile ilçe genelinde etkili olmaya başlayan ve dün gün boyu etkisini sürdüren yağışlı hava ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve üreticiye faydalı olacağını aktardı.
Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, yağışla birlikte bitkinin toprak yüzeyine çıkması için rahat bir ortam oluştuğunu söyleyerek şunları aktardı: “Bu yağmurlar çiftçinin mevsimsel olarak beklediği yağmurlar. Hububat ekimleri yüzde 100 bitmiş vaziyette. Hububat eken çiftçilerin tarlalarında kabuk oluşmuştu. Buğday çıkmakta zorlanıyordu. Havanın da yağışlı gitmesi neticesinde kabuk yumuşadı ve bitkinin kendini toprak düzeyine çıkarması için rahat bir ortam oluştu.”
EKİLMİŞ ÜRÜNLERE FAYDALI BİR YAĞIŞ OLDU
Bu dönemdeki yağışların toprak açısından faydalı olacağını aktaran Şen, “Uzun zamandır bölgemizde yağış olmadığı için çiftçilerin nadasını sürmeleri için iyi bir yağış oldu. Kış dönemine girerkenki yağışların çiftçi ve toprak açısından iyi olacağı kanaatindeyiz. Ekilmiş olan ürünler açısından da çiftçilerimiz için sevindirici ve faydalı bir yağmur. Zaman olarak ihtiyacımız olduğu bir zamanda yağması ayrı sevindirici bir olay. Toprak kendi nemini kaybetmek üzereydi. Kış mevsiminin de etkisi ile yağışlar devam ederse sadece üreticiler açısından değil bölgemizdeki yer altı kaynakları açısından da çok faydalı olacaktır.” dedi.