GİZEM GÖRÜR

Şen, açıklamasının sonunda iş kazalarına da değindi. Şen, “İşsizlik sorunu ülkemizin yıllardır kanayan yarasıdır. Her gün oranlar artarak devam ediyor. Açıklanan oranlar çok yüksek. En acı tarafı da üniversite mezunlarındaki oran. Avrupa ülkeleri ile kıyaslanmayacak derecede yüksek. Üniversite mevzunu gençlerimizin %25’i işsiz. Devletin açıkladığı işsiz sayısı ve iş bulmaktan umudunu kesenler 7 milyon civarında. Bu da ülkemiz için ciddi bir sorun. Bu sorun karşısında izlenen politikalardan bir sonuç alınmadı.” dedi.

BİN 404 TL’LİK ASGARİ ÜCRETİN ÇOK YETERSİZ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ

Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğunu ifade eden Salim Şen, şunları söyledi: “TÜİK açıklamaları ile bin 404 TL olan asgari ücretin açlık sınırı altında olduğunu gösteriyor. Durum gerçekten vahim. Açlık sınırından sonra yoksulluk sınırını ele almak lazım. Tüm bunlara baktığımız takdirde bin 404 TL’lik asgari ücretin çok yetersiz olduğunu söyleyebiliriz. Her şeye rağmen ülkemizde seçim dolayısıyla sağlanmış artışı da göz önüne aldığımız halde yine açlık sınırının altında. DİSK olarak bilim insanları, üniversiteler ile belirlediğimiz rakamlar vardı. Bu rakamlara erişilmediği sürece işçilerin asgari ücretle açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edilmesi doğal. Belirlediğimiz rakamların hayata geçirilmesi gerek.”

İŞ CİNAYETLERİNDE DÜNYADA 3. SIRADAYIZ

Açıklamasının sonunda iş cinayetleri ve iş kazalarına değinen Şen, sözlerini şöyle tamamladı: “Yılda ortalama 2 bin kişinin hayatını kaybettiği iş cinayetlerine dikkat çekmek istiyorum. Yıllardır bu konuyla ilgili DİSK olarak açıklamalarımız var. Henüz bu konuda ülkemizde yol almış değiliz.  Geçtiğimiz 1 ay içerisinde 207 işçinin iş cinayetlerinde hayatlarını kaybettiğini görüyoruz. Bu konuda Avrupa’da birinci dünyada 3. sıradayız. Bu konuda mutlaka gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ