GİZEM GÖRÜR

Su sıkıntısının bir dahaki sezon daha da artacağını ifade eden Kılıçaslan,“Erikli’de bu sezon su yeterli olmadı. Arıtma da yeterli olmadığı için koku konusu insanları rahatsız etti. Kooperatif için eleştiriler oldu. Biz elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Belediye eli ile yeni bir arıtmanın yapılması gerekiyor. Su sorunu buradaki yapılaşmanın artmasından dolayı meydana geldi. Nüfus arttıkça su yetersizleşiyor. Köyün nüfusu %200 oranında arttı. Nüfus arttıkça daha büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Seneye daha zor bir sene olacaktır su açısından.” şeklinde konuştu.

SENEYE SU GELMEZSE ERİKLİ KÖYÜ BÜYÜK SIKINTI YAŞAR

Alt yapı sıkıntıları çözüme kavuşmadan yeni yapılara izin verilmesini eleştirerek devam eden Kılıçaslan, şunları söyledi: “İl Özel İdaresinin izin vermesi ile birlikte yeni binalar ve pansiyonlar yapılıyor. Binanın birisi su borusunun üstünden geçiyor. Bizden de bu hattı başka yere aktarmamızı istediler. Bu yapılaşmaya İl Özel İdaresi izin veriyor. Sıkıntı budur. Alt yapı sıkıntıları çözülmeden yeni yapılaşmalara izin verilmesi bizim işlerimizi daha da zora sokuyor. Elektrik yükümlülüğü bizim üzerimizde, arızalar bizim üzerimizde. Biz üye olanlara su vermekle yükümlüyüz. Seneye su gelmezse Erikli Köyü büyük sıkıntı yaşar.

YENİ PANSİYONLARIN ARITMALARI YOK

Kılıçaslan, “Suyun sağlıklı olmadığına yönelik söylemler de söz konusu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise şöyle cevap verdi:  “Doğrudur. Ama köy içinde yapılan pansiyonlar, arıtmaları olmadığı için kanalizasyonları olmadığı için pislikleri denize doğru veriyorlar. Ve yer altı sularımız da kirleniyor. Alt yapı olmadan bina yapıp her yeri kirletiyorlar. Biz bunu önleyemeyiz.  Yetkililerin alt yapı sorununu çözmesi gerekiyor.”

SADECE 37 BİN KİŞİ TRAKYAFEST İÇİN ERİKLİ’YE GELDİ

Abbas Kılıçaslan, açıklamasını şöyle tamamladı: “Sadece 37 bin kişi Trakyafest için Erikli’ye geldi. Bunun dışında yaklaşık 60 bin kişi de seyahat ve tatil amaçlı geldi. Erikli yoğun bir kalabalık geçirdi ve su sıkıntısı zaten varken iyice arttı. Çöpler konusunda da ciddi sıkıntılar yaşadık. Biz kooperatif olarak sahil temizliğinden sorumluyuz. Çöpleri bizim elemanlarımız topluyor, belediye de araçlarını bizim için temin ediyor. Belediye araçları çalışıyor. Sahillerden her gün 3-4 traktör çöp topladık. Su sorununu çözmek için validen randevu istedik henüz alamadık ama takipteyiz. Yeni bir köprü yaptırdık. Su sorununu çözecek olan kurum da Devlet Su İşleri’dir.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ