Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor Projesi” kapsamında hazırlanan Seracılık Kursu’nun ikincisi, dün başladı.

Saat 11.30 sıralarında, Keşan Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda başlayan kursun ilk dersine, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turgut Yıldız, Ziraat Yüksek Mühendisi ve Tarım Danışmanı Remzi Küçük, Proje Sorumlusu Başpolis Memuru Olcay Bilmiş ile kursiyerler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, “Keşan’ımızın asayişini güvenliğini sağlamak için her türlü fiziki tedbirlerin yanında her türlü düşünsel olarak tedbirleri alıyoruz. Ama bunlar yeterli değil. Dezavantajlı öğrencilerimizi ve çocuklarımızı arındırmak için böyle bir proje yapmaya başladık. 2014 yılında ‘Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor’ ismi adı altında 217 bin 180 TL’lik proje hazırladık devletimize kabul ettirdik. Bunu 1 yıl boyuna yaydık. Ve uygulamasına devam ediyoruz. Sonlara doğru geliyoruz. Öğrencilerimiz kitaplarından yararlandı yararlanıyor ve kitap 1 yıl okumayla eskimez. Bilgi yarışması yapıldı 500 öğrenci arasında hediyeler verildi. Uçurtma şenliği yapıldı 2 bin gencimiz toplandı. Samsun’a ve Ankara’ya gezi düzenlendi. 40 çocuğumuz sünnet ettirildi. Hiçbir masraf yaptırılmadan çocuklarımız giydirildi. 40 çocuğumuza ayrı ayrı çeyrek altın takıldı. Ayrıca halı saha futbol turnuvası da yapıldı dereceye diğer takımlara madalyaları verildi. Seracı kursu açılmıştı daha önce öğrencilerimize günlük 20’şer lira ödedik. Şimdi 30 lira. Hesap açtırıyoruz her ayın 1’inde hesaplara yatırıyoruz. dedi. 

YENİ PROJE HAZIRLANDI

Kızanlar Geleceğe Umutla Bakıyor Projesi 2015”in hazırlandığını ifade eden Yıldız, şunları söyledi: “İnşallah bu projeyi de kabul ettireceğiz. Bu projeyi kabul ettirmek çok kolay değil. Biz koparım da alıyoruz bunu. Çocukların sigortaları ödenecek dedim, siz de bunun değerini bilin. Yine bu 2015 yılında 10 gencimiz evlendirilecek. Bunların tüm giyimleri takıları gelinliğini her şeyini biz karşılayacağız. 10 çift aynı anda evlenecek. Ayrıca 25 gencimiz yurt içinde ve yurtdışındaki koşulara katılacak. Bunlara hoca tutulması sigortaları ve tüm masrafları biletlerine kadar biz karşılıyoruz. Yeter ki suçtan arınalım.” Daha sonra ise derse geçildi.