Keşan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Arhatır, dün yaptığı açıklamada, sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Geçtiğimiz ay yaşanan don olayları nedeniyle meyve ile sebze fiyatların artış yaşandığını ve halen fiyatların aynı seviyelerde olduğunu belirten Arhatır, “Bazı bölgelerde yaşanan don olayları fiyatların artmasına neden olmuştu. Şu anda da halen sebze ve meyve fiyatları en üst seviyelerde seyrediyor. Bu yıl yaz meyvelerinin de geç çıkacağını düşünüyoruz. Yaz gelene kadar fiyatların bu şekilde seyredeceğini düşünüyorum. Şu an kış meyvelerinde de yeterince bolluk yok. Çünkü Antalya, İzmir bölgesinde son 50 yılın en sert kışı oldu. Ödemiş, Torbalı, Tire taraflarında bu sene son derece sert bir kış yaptı. Bölgemizde, karnabahar olsun, lahana olsun, ıspanak olsun, pırasa olsun dondu. Pazarda köylü esnafın sattığı malların hepsi dışarıdan geliyor. Kış şartları nedeniyle hepsi dondu. O yüzden de fiyatlar yüksek.” dedi.

MAYIS AYININ SONLARINA DOĞRA YAZ MEYVELERİ ÇIKMAYA BAŞLAYACAK

Sertaç Arhatır, meyve ve sebze fiyatlarında daha fazla artış beklemediklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Mayıs ayının sonlarına doğra yaz meyveleri çıkmaya başlayacak. Ancak yaz sebze ve meyvelerinde çok fazla fiyat artışı yaşanacağını tahmin etmiyorum. Bu saatten sonrada çok sert bir kış yaşanacağını sanmıyorum.”

SEBZE VE MEYVELERİMİZ HER GÜN TAZE OLARAK GELİYOR

Keşan’da kurulan semt pazarlarıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Arhatır, “Bana göre semt pazarları çok fazla oldu. Haftada 3 gün semt pazarı var. Bir de Cumartesi günleri kurulan ve bölgeye hitap eden büyük bir pazarımız var. Yani 4 gün pazar kuruluyor. Semt pazarları, Cumartesi pazarını az da olsa etkiledi. Ancak pazarların arasında fiyat farkı yok. Ürünlerin hepsi Keşan Sebze ve Meyve Hali’nden alınıyor. Keşan Sebze ve Meyve Hali, bölgede merkez hal konumunda. Sebze ve meyvelerimiz her gün taze olarak geliyor. Büyük marketler depolama usulü çalışıyor ama bizde öyle değil.” şeklinde konuştu.

Sertaç Arhatır, son olarak araç içerisinden kayıt dışı satışlarla ilgili ise gerekli mücadelenin verildiğini söyledi.