GİZEM GÖRÜR

BİR TAKIM FARKLILIKLAR OLDU

MHP’nin yıllarca tüm kadrolarında çalışmış, yaklaşık 2 dönem İpsala’da İlçe Başkanlığı yaptığını hatırlatan Şimşek, “6 yıl boyunca da İl Başkanlığı görevini yürüttüm. Canı gönülden beklemeksizin hem Türkiye hem de bölgemiz için bir şeyler yapma adına mücadele vermiş birisiyim. Geldiğimiz noktada MHP’nin siyaset tarzında özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir takım farklılıklar oldu. 15 Temmuz öncesi parti politikaları ile 15 Temmuz sonrası parti politikaları arasında daha çok iktidar partisinin fikirlerine, iktidar partisinin yönetim şekline destek veren, iktidar partisini tamamen destekleyen bir siyaset anlayışı içerisinde bir yönetim oluşmaya başladı. Tabi ki 7 Haziran 2015 seçimleri ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında da MHP 3 aylık dönemde tamamen seçim stratejisindeki yanlışlar nedeniyle çok ciddi oy kaybına uğradı. Millete kendini anlatamadı. Daha sonra da parti de bir kurultay çalışmasının yapılması öncelikle parti içinde sesini yükselten partici muhalifler tarafından seslendirildi. ‘Olağanüstü Kurultay yapalım ve o kurultayda MHP’nin seçimlerde yaşadığı sorunları, oyların neden düştüğünü araştıralım. En azından genel merkezde yeni yönetim kadrolarının görev almasını sağlayacak bir kurultay yapalım’ şeklinde bir talep oldu.  Ama bu talebe genel merkez kulak tıkadı. Biz de Edirne’den kurultay delegeleri olarak buna destek veren muhalif bir ses olarak gündeme geldik.” dedi.

NORMAL KARŞILAMAK LAZIM

15 Temmuz sonrası MHP’nin ağırlıklı olarak AK Parti’yi desteklediğini, AK Parti politikalarını benimseyen yeni bir siyaset tarzı geliştirdiğini dile getiren Gürsel Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhaliflerin dış destekli olduğunu söyleyip, MHP’yi ele geçirmek isteyen bir takım odaklar olduğunu ifade ederek kendi partisinde yıllarca hizmet etmiş insanlarla sert mücadeleye girdi, ihraçlar oldu. Bu ihraçlar sonucunda MHP’ye yıllarca hizmet etmiş ama bu muhalif süreç içerisinde genel başkanlığa aday olabilecek nitelikteki insanlar partiden uzaklaştırıldı. Hal böyle olunca bugüne kadar partiye hizmet vermiş olan insanlar partiye bir küskünlük gösteriyor ve bu küskünlükle beraber her yerde istifalar oluyor. Aslında bunu normal karşılamak lazım. Genel merkezde bugün bunu normal karşılıyor olabilir. Bu küskünlüğü sadece MHP’ye gönül vermiş partinin üyeleri olarak da görmemek gerekiyor. Bu çok daha geniş bir hadise. Çünkü Türkiye genelinde bazı seçimlerde MHP’ye oy veren 7 buçuk milyon seçmen vardı. Bu 7 buçuk milyon seçmenin 2 milyon seçmeni 7 Haziran ve 1 Kasım arasında MHP’ye küstü oy vermedi. Arkasından da bu muhalif süreç oldu. Muhalif süreçte de partiye hizmet vermiş, kendini partinin bir neferi olarak gören insanlardan kayıplar oluştu. Bugünde partinin politikalarını desteklemeyen bir kitle MHP’den ayrılıyor. Yani bu gidiş MHP için korkunç bir gidiş. Bende bu gidişten korkuyorum. Zaten desteklemediğim politikalardan dolayı da parti içinde aktif rol almıyoruz ve bu politikaları takip ettirdikleri sürece kesinlikle MHP’nin içinde olmayacağımızı her zaman ifade ediyoruz. Artık partinin çalışmalarını beğenmeyen insanlar, bu partinin iktidar olma hedefinden uzaklaştığını görüyorlar. Türkiye’de siyasi partiyi kurmak, yönetmek ve bu partiye gönül veren insanları bir şekilde mutlu etmek adına partinizi mutlaka iktidara getirmeniz gerekir ama MHP iktidar hedefinden uzaklaşmış parti görünümünde. Dolayısıyla bu yapıya gönül veren insanlarda iktidar hedefinden uzaklaşmış partinin gönüldaşı olmak istemiyor. Şu anda bu partiye ilişkisi kalmayan Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Sinan Oğan gibi isimlerde yeni bir siyaset anlayışı içerisinde, yeni bir parti oluşumu için çalışmaları var. Bu çalışmalar olursa da zannediyorum istifa eden insanların çoğu bu partide görev alacaktır. Şunu da söylemek gerekiyor ki bu şekilde, bugünkü ortamda eğer yarın seçim olsun MHP Türkiye’de yüzde 10’luk barajı asla geçemez.”

PARTİ KENDİSİNİ SİYASİ HAYATTAN YAVAŞ YAVAŞ SİLİYOR

MHP’nin varlık gösteren bir parti olmaktan çıktığını belirten Şimşek, sözlerini şöyle sonlandırdı: Toplum zaten muhalefetin sesini duyamıyor, duyamadığı için de muhalefet eksikliğinden bahsediliyor. Siyasette muhalefet yok. MHP de, CHP de bu muhalefet boşluğunu dolduramıyor. Ancak CHP’nin özellikle son yaptığı adalet yürüyüşü ile farklılık ortaya koymaya çalışıyor. Ama MHP tamamen muhalefetten çekilmiş durumda. Dolayısıyla sahada tek bir siyaset alternatifi var o da AK Parti’nin ortaya koyduğu politikalar. Yeni bir merkez parti oluşması durumunda Türkiye’de insanların bu merkez partide kendini bulabileceği politikalarla ülkenin yönetilebileceğine inanırsa yeni seçimlerde farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Aksi takdirde Türkiye ne kadar seçime giderse gitsin çıkacak olan sonuçlar bunlardan farklı olmaz. Ama MHP bu gidişle siyaset sahnesinden silinmek üzere. Yani parti kendisini siyasi hayattan yavaş yavaş siliyor. Bunu genel merkez kadrosu bizzat kendi eliyle yapıyor. Biz de bunu asla tasvip etmiyoruz.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ