Keşan Belediyesi Erikli Camping... İkinci eviniz... Vallahi benim değil!.. Kim Keşan Belediyesi’nden kiraladıysa, onun ikinci evi!.. Yok yok ev az gelir, gemiciği!.. İçerisinde 100 çadır olduğu söyleniyor... Gittim ama saymadım... Hadi 100 çadır abartı diyelim ve 75’e düşelim... Gittim bizzat kiracıları ile görüştüm... Biri 10 yıldır Erikli Camping’te sezonluk kaldığını ve 1.800 TL ödediğini belirtti... Beni arayan bir başka camping(!)zede de, kendisinden sezonluk 3.600 TL talep edildiğini aktardı... Hadi bu vatandaşım çok attı, abarttı ve yalan söyledi farz edelim ve 1.800 TL’yi baz alalım... 75x1.800 TL=135 bin TL eder... Tabii bu, sezonluk kiralama yapılması karşısında geçerli bedel... Bir de günlük, haftalık, 15 günlük ve aylık fiyat ederleri var... Biliyorsunuz ki süre küçüldükçe, fiyat iki katı eder!.. Yani kabataslak bir hesap çıktığında, Keşan Belediyesi Erikli Camping’in sezonluk geliri aşağı yukarı 200 bin TL’yi geçer... Bunun elektriği, suyu, temizliği gibi giderleri de var... Bol keseden atıp 50 bin TL’sini gidere yazdığımızda, geriye kalır 150 bin TL... Şimdi geldik en kritik noktaya... Keşan Belediyesi Erikli Camping olan ancak camping alanını Belediyemizden kiralayan kişi, acaba sezonda ne kadar kira bedeli ödemekte... Bir rivayete göre(!), yılda sadece 10 bin TL... Kira sözleşmesi bende değil, Belediyemizde... Eğer rivayet doğru ise ve yılda 10 bin TL ile camping alanı kiraya verildiyse, kiracı çoktan köşeyi dönmüş öte bile geçmiştir bence!.. Ancak niye kimse çıkıp da ses çıkarmaz bu da ayrı bir vaka!.. ‘Tayyip Erdoğan ülkeyi sattı, yandaşlarına peşkeş çekti’ diye haykıran Sosyal Demokratlar sorarım size; maşallah sizin de peşkeş çekmediğiniz bir şey kalmamış Belediye eliyle yapılanlar konusunda... Belediye eliyle yapılan ne varsa, hepsi kirada, hepsi zararda!... Kiracılar Belediye malıyla ihya olsun, Belediyemizin kasası da boş dursun... Bu kafayla, sizden ne köy olur ne de kasaba... Boşuna çevrilmedi Belediyemiz çiftlik alanına!.. AK Parti zihniyeti ile Sosyal Demokrat zihniyeti yarıştırmakta!... Siyaset üzerinden ticaret yapmak moda olmuş vallah!..
                                                                          ***
Bu arada dünkü köşe yazıma bir aydınlatma(!) geldi... Halk Ekmek Fırını işletmecisi Sayın Necmettin Baygül, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Salim Şevik’in ağabeyini kendisi işe aldığını ve her türlü (maaş vs.) giderinin kendileri tarafından karşılandığını ve Keşan Belediyesi Halk Ekmek Şirketi ile bir bağı bulunmadığını belirtti. Kendilerinin Belediyenin kiracısı olduğunu belirten Baygül, “Biz özel bir şirketiz, Belediye’nin kiracısıyız, Salim Şevik’in ağabeyi de 4-5 gün önce bizde işe başladı.” dedi.
                                                                          ***
Kılıf arayanlara duyurulur... Her olaya, vakaya, dalavereye, alavereye kılıf uydurulur, uygun fiyata satılır!.. Kalitesine garanti verilmez, her an yırtılabilir!.. Saygılarımla...