Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İhsan Ulusoy, Fikret Akan’ın geçtiğimiz günlerde basında yer alan ve engelliler için ayrılan otopark alanlarının artırılmasını isteyen açıklaması ile ilgili olarak: “Basına demeç değil, ilgili makamlara dilekçe vermeleri gerekir” dedi.

Sorunun ifade edilmesine rağmen engelli otopark alanlarının arttırılması konusunda bugüne kadar herhangi bir dilekçe görmediğini belirten Ulusoy, Keşan’da faaliyet gösteren engelli derneklerinin konuyla ilgili olarak Keşan Kaymakamlığı veya Keşan Belediyesi’ne dilekçe verebileceğini kaydetti.

İLÇE TRAFİK KOMİSYONU’NA DİLEKÇE VERİLMELİ

Keşan’da faaliyet gösteren 3 tane engelli derneği olduğunu ifade eden Ulusoy, şöyle konuştu: “Şehir merkezinde engelli park yerlerinin arttırılması ile ilgili bugüne kadar herhangi bir dilekçe görmedim. Konuyla ilgili olarak Keşan Belediye Başkanlığı veya Keşan Kaymakamlığı İlçe Trafik Komisyonu’na dilekçe verilebilir. Komisyon dilekçeyi görüşür ve eğer uygun görülürse belirlenen yerlere park tabelasını konur. Talep olmadığına göre yerler demek ki yeterli. Basına demeç verildiği kadar bir dilekçe de yazılabilirdi. Buranın mülki amirleri var. Müracaattan sonra komisyon, park alanlarının yeterli olup-olmadığına dair karar verecek. Yetersiz ise belirlenen yerlerde park alanları oluşturulacak. Nerelerde park alanı oluşturulacağını ilçemizde faaliyet gösteren 3 engelli derneğinin bilmesi lazım. Hatta kendileri yerleri tespit edip müracaat edebilirler.” dedi.