AYŞİN SEÇİL GEZER

Konuyla ilgili olarak saat 13.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Arıkan ve Uğurcan Urgan, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Demirkan ile şoför esnafı katıldı.

Eğitim; Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri tarafından verildi.

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLAR DEVREYE GİREBİLİR

Toplantıda konuşan Otobüs Kaptanlığı Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Kemal Karayormuk, “Yakın dönemde sürücüsüz araçlar devreye girebilir. Türkiye için minimum 10 yıl ama bunun bütün şoförlük mesleğini öldürmesi diye bir şey söz konusu olmaz. Belki metrobüs gibi sistemlerde kullanılabilir ama bu işin insan taşımacılığı ayrı, yük taşımacılığı gibi yönleri var.” dedi.

500 KİŞİLİK BİR KURSİYER SAYIMIZ VAR

Daha sonra söz alan Arıkan, “Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası, Afyon Kocatepe Üniversitesi Otobüs Kaptanlığı Bölümünden değerli hocalarımız burada 1 ve 3 Aralık tarihlerinde ileri sürüş, güvenli sürüş, trafik sürüş psikolojisi eğitimleri vermek üzere hocalarımız burada. Her sektörde olduğu gibi bizim sektör de çabuk gelişiyor. Bazı sertifikalara sahip olmamız gerekiyor. Bundan 5 sene önce SRC’ler, psikoteknikler, K belgeleri yoktu. İleride daha farklı belgeler de çıkacak. Değerli hocalarımız size bilimsel açıklamalarda bulunacaklar. Bunlar ne işe yarar derseniz, kafanızda soru işareti varsa her şeyden önce can taşıyoruz. Yaklaşık 500 kişilik bir kursiyer sayımız var.” şeklinde konuştu.

GEREKLİ OLAN BİR EĞİTİM ALACAĞIZ

Mahmut Demirkan ise şunları söyledi:“Eğitim ilkokulda başlıyor, üniversite ile bitmiyor. Biz şoförler olarak, yeni çıkan belgelere yetişemez duruma geldik. Günümüz şartlarında bize gerekli olan bir eğitim alacağız. Değerli hocalarımızdan eğitim konusunda faydalanacağımızı biliyoruz.”

GÜZEL BİR KATILIM

Toplantı Uğurcan Urgan’ın konuşmasıyla sürdü.

Urgan, şöyle dedi: “Artık eğitim sadece okullarda değil ömür boyu devam ediyor. İş hayatına geçtiğimizden beri eğitimlere önem veriyoruz. İşimiz bunun ile bağlantılı. Güzel bir katılım, katıldığınız için teşekkür ederim.”

SERTİFİKALI EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Toplantıda son olarak konuşan Mustafa Helvacıoğlu, “İki kuruluş ile bir organizasyon gerçekleştiriyoruz, bugün 500’e yakın kişiye eğitim veriyoruz. İki oda ve üniversitemiz iş birliğinde yaptığımız bir eğitim. Önce can, sonra yolcunun canı, yükün canı ondan sonra da para kazanmanın devamlılığı var. Bu eğitim şart. Hayat en büyük eğitim, hayatın içinde sürdürdüğümüz bu çalışmaları devam ettireceğiz. Okul bitmiş hocam eğitimin peşinde, sizler kaç yaşındasınız eğitimin peşindesiniz. Ömür boyu eğitim var. Bu işlere aracı olduğumuz için ben de çok memnunum. 500’e yakın dostumuzun, sertifikalı eğitimini gerçekleştireceğiz. Ne iş yaparsanız yapın, işin en iyisini yapmanızı öneriyoruz. İşin en iyisini yaparsak kıymetliyiz.”

Yaklaşık 500 şoförün katıldığı eğitim 2-3 Aralık 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.