Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Keşan Canlı Hayvan Pazarı’nda gözle görülür bir hareketlilik başladı.

Geçen Cumartesi günü yaşanan soğuk hava ve yağmura rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren hem yetiştiricilerin hem de kurbanlık almak isteyen vatandaşların canlı hayvan pazarını doldurdukları görüldü.

Büyükbaş kurbanlıkların 3-4 bin liradan, küçükbaş kurbanlıkların 300-350 liradan başlayıp 800-900 liraya kadar çıktığı pazarda, hem yetiştiriciler hem de kurbanlık arayan vatandaşlar memnuniyetlerini ifade etti.

CUMA GÜNÜ NE KADAR MAL GETİRECEĞİZ

Keşan Canlı Hayvan Pazarı’nın Edirne’nin en büyük pazarı olduğunu ve buraya getirdikleri hayvanlarına istedikleri fiyat tam olmasa da ona en yakın miktarlarda müşteri bulduklarını ve bu yüzden memnun olduklarını belirten yetiştiriciler, “Bazı müşterilerle baskül, bazı müşterilerle tartmadan istediğimiz fiyat üzerinden pazarlık yapıp anlaşıyoruz. Şimdilik satışlardan memnunuz ama esas beklentimiz önümüzdeki hafta yapacağımız satışlarda. Önümüzdeki Cuma gününe kadar pazara mal getirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın kurbanlık bulamayız diye bir endişeleri olmasın. Bölgemizde yeteri kadar hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvan var.” diye konuştular.

Kurbanlık fiyatlarının normal olduğunu söyleyen vatandaşlar da, hesaplarına uyan ve beğendikleri bir hayvan bulduklarında alışveriş yaptıklarını belirtiler.