AYŞİN SEÇİL GEZER

Sokakta yaşayan hayvanların etkili olan sıcaklardan dolayı her zamankinden daha fazla suya ihtiyacı olduğunu söyleyen Atıcı, insanlardan bu günlerde bu konularda daha duyarlı olmalarını istedi.

Hayvanların ter bezlerinin olmaması nedeniyle sıcaklıktan insanlardan daha fazla ve derin etkilendiğini, aşırı sıcakların özellikle kuşları öldürdüğü dile getiren Atıcı, “Şehirlerde, balkonlarımıza ve bahçelerimize geniş kaplarda su koyarsak, kuşlar hem su ihtiyaçlarını karşılayabilir hem de yıkanabilir. Yaban hayatına da ayrıca özen gösterilmesi gerekir.” dedi.

Kuşların çok derin kaplardan, içine düşeceği korkusuyla su içemediğini ifade eden Atıcı, “Kuşlar, tilki ve kaplumbağalar derin kapların içinden su içemiyor. Bu nedenle vatandaşlara, kent merkezi ile bağ ve bahçelerdeki uygun yerlere derin olmayan, 4 parmak derinliğinde su kapları koymalarını tavsiye ediyoruz. Bu şekilde kaplar konulursa serçeler de içine girip bu suda serinleyebilir” şeklinde konuştu.

Hayvanların insanlar gibi ter bezlerinin bulunmadığının altını çizen Atıcı, sadece patilerinin altından serinleyebildiklerini belirtti.

SU İNSANLAR KADAR HAYVANLAR İÇİN DE VAZGEÇİLMEZ TEMEL İHTİYAÇ

Sokakları insanlarla birlikte paylaşan sokak hayvanlarının yiyecek ve su bulmalarının sorun olduğunu söyleyen Atıcı, “Bu sıcak havalarda kapının önüne konulacak bir tas su, bir kuş için, köpek veya kedi için çok önemli olabiliyor. Su insanlar kadar hayvanlar için de vazgeçilmez temel ihtiyaç. Hayvanlardan bir kap suyu esirgemeyelim” şeklinde konuştu.

Ev hanımlarından da artık makarna, pilav ve ekmek artıklarını çöpe atmamalarını isteyen Atıcı, insanların dünyanın sadece kendilerinin olmadığını bir an bile akıllarından çıkarmaması gerektiğini, dünya ve doğanın hayvansız ve bitkisiz olmayacağını kaydederek sözlerini noktaladı.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ