GİZEM GÖRÜR

Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki mevcut yol ağının da, 3’üncü kez kazıldığını belirten Sorgut, “Çalışmalar, titizlikle yapılmıyor. Herkes kendi kafasına göre, işlemler yapıyor. Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde ana arterlerde doğalgaz çalışmaları yapılıyor ancak son derece vurdum duymazlık söz konusu. Yolların araç trafiğine uzun süreli kapatılması, hem bölge insanını hem de dışarıdan misafir olarak, gelen insanların ulaşımını olumsuz yönde etkilemektedirler. Belediyenin zabıta ekiplerinin mevcut trafiği yönlendirmesi gerekiyor. Ama herkes kendi kafasına göre, bazı işlemleri yaptığını görmekteyiz.” dedi.

DENETİM MEKANİZMALARININ DAHA İYİ ÇALIŞTIRILMALI

Mehmet Sorgut, çalışmaların titiz yapılmadığını ifade ederek, “Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki mevcut yol ağı, 3’üncü defadır kazılıyor. Yaklaşık 15 gün önce bu yol güzergahında çalışmalar yapılmış ve yol asfaltlanmıştı. Ancak, bugüne geldiğimizde asfaltlanan yer yeniden kazılarak, başka bir çalışma yapıldığını görüyoruz. Soruyorum, asfalt malzemesinin maliyeti ne kadardır? Asfalt malzemesi bu kadar ucuz mu ki, yeniden yollar kazılıyor ve yeniden asfaltlanıyor? Dolayısıyla, çalışmaların titizlikle yapılmadığını görüyoruz. Kısacası, plansız ve programsız şekilde yapılan çalışmaların maliyeti yine Keşan’daki vatandaşlara yansıtılacaktır. Yetkililerin denetim mekanizmalarının daha iyi çalıştırılması gerekiyor.” diye konuştu.

EKİPLER HANTAL, MESAİ DOLDURMAYA ÇALIŞIYOR

Keşan’daki yolların durumuyla ilgili kimseden ses çıkmadığını kaydeden Sorgut, şunları söyledi: “Keşan’da yolların bozuk olmasından ötürü artık şehir içinde arabayla gezmeye korkuyorum. Standarda uygun yol olmadığı gibi kaldırımda bulunmamaktadır. İnsanlar kaldırımlar yerine yollarda yürümek zorunda kalıyor. Bundan ötürü de, yayaların yürüyebileceği kaldırımlarında yapılmasında fayda var. Yolların bozuk olmasından ötürü arabalar zarar görüyor ama kimseden bu konuda ses çıkmıyor. Keşanlılar ne yazık ki, bu durumu kader olarak görmüş. Herkes her konuda fikir beyan ediyor ancak, yollar konusunda tepki yok. Bundan ötürü de, bu olumsuzlukların çözüleceğine inancım yok. Ayrıca, belediye bünyesindeki ekiplerde, hantal durumda ve mesailerini doldurmak için çalıştığını görmekteyiz.”