AYŞİN SEÇİL GEZER

Keşan’da yakın zamana kadar ciddi bir hava kirliliğinin yaşandığını belirten Sorgut, “Hava kirliliği oranlarının yüksek seviyelere çıkması nedeniyle doğal gaza geçilmesi yönünde bir çalışma başlatıldı. Keşan’da yaşayan vatandaşlarda gerekli duyarlılığı göstererek doğal gaza hızlı bir geçiş yapıldı. Hatta yetkili firma dahi doğal gaza bu kadar hızlı şekilde geçileceğini tahmin etmiyordu. Ayrıca her vatandaşın merak ettiği konuların başında ısınma bedelinin ne kadar olacağıydı. Herkesin maliyetin yüksek olacağı yönünde endişeleri vardı. Ancak insanlar doğal gaz kullandıkça fazla bir maliyetin olmadığını gördüler. Böylece geçişler de hızlanmış oldu.” dedi.

HAVA KİRLİLİĞİ MAZİDE KALMIŞ OLACAK

Mehmet Sorgut sözlerine şöyle devam etti: “Doğal gaz çalışmaları Keşan’da ilk olarak, Aşağı Zaferiye Mahallesi’nden başlamıştı. Her kış mevsiminde hava kirliliği hissedilir düzeydeydi ancak bu kış mevsiminde rahat bir nefes alındığını söyleyebiliriz. Eğer kömür kullanılması durumunda hava ve çevre kirliliği had safhaya yeniden ulaşır. Keşan’da doğal gaza geçişlerin artması durumunda temiz bir havaya kavuşmuş olacağız. Artık hava kirliliği olayı mazide kalmış olacak.”

EKONOMİK ANLAMDA AVANTAJLARIMIZ OLUYOR

Doğal gazın birçok harcama kaleminde ekonomik manada avantajlı olduğuna kayıt düşen Sorgut sözlerini şöyle tamamladı: “Doğal gaza geçişimle birlikte tüp, sıcak su ve ısınma anlamında rahat ediyoruz. Ekonomik anlamda avantajlarımız oluyor. Ayrıca doğal gaza geçiş yapacaklar vatandaşlar da oturdukları konutunda mutlaka mantolama yaptırmalı. Eğer mantolama yaptırmazlarsa, ısı kaybı yaşanacağından ötürü faturaları yüksek gelebilir.”